Απαγόρευση προσέγγισης και των ΙΧ στο «Ναυάγιο»

Από μακρινή απόσταση θα μπορούν, να δουν την όμορφη παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο όχι μόνο οι χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται καθημερινά την περιοχή δια θαλάσσης, αλλά και από ξηράς.

Μετά την απόφαση του λιμενάρχη Ζακύνθου, Νικου Κοκκάλα για απαγόρευση προσέγγισης – αγκυροβολίας πλωτών μέσων και κολύμβησης στην παραλία, στη λήψη έκτακτων μέτρων οδικής κυκλοφορίας προχώρησε, προσωρινά, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, Τριαντάφυλλος Πανόριος λόγω της κατολίσθησης φυσικών πρανών προς την πλευρά της παραλίας του Ναυαγίου.

“Λόγω επικινδυνότητας κρίνεται επιβεβλημένη η απαγόρευσης προσέγγισης οχημάτων από την ξηρά στο πλάτωμα θέασης του Ναυαγίου για αυτό…

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ

Άρθρο 1

Η απαγόρευση κυκλοφορίας κάθε τροχοφόρου οχήματος στην δημοτική οδό που ξεκινά από την διασταύρωση της Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και η οποία καταλήγει στο πλάτωμα θέασης ναυαγίου, λόγω του ότι έχει προκληθεί το ανωτέρω γεωλογικό φαινόμενο.

Άρθρο 2

Η ανωτέρω ρύθμιση ισχύει από σήμερα 13.09.2018 και μέχρις ότου επανέλθει σχετικά με νεώτερη απόφαση του το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Ζακύνθου.

Άρθρο 3 Το Αστυνομικό Τμήμα Αλυκών Ζακύνθου κατά το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης να επιτηρεί συνεχώς το ανωτέρω οδικό τμήμα, καθημερινά και όλες τις ώρες του 24ώρου, με σκοπό την τήρηση της παρούσης και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων με σκοπό της εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας. Επίσης κατά λόγο αρμοδιότητας να μεριμνήσει για την έγκαιρη και κατάλληλη σήμανση του ανωτέρω οδικού τμήματος για ενημέρωση των οδηγών και αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων.

Άρθρο 4 Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται με τις διατάξεις του Ν.2696/199 όπως αντικ. με Ν. 3542/07 και Ν.3904/2010 «Κ.Ο.Κ.». Η εφαρμογή (εκτέλεση) της παρούσας ανατίθεται στο Αστυνομικό Τμήμα Αλυκών Ζακύνθου.

Πηγή: imerazante.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ