ΟΛΜΕ για την έναρξη των μαθημάτων στις 9: Οι γονείς θα βρεθούν στην ανάγκη να αφήσουν το παιδί τους μόνο

“Η βασική αρχή της ΟΛΜΕ είναι ό,τι θέλουμε να κάνουμε πρέπει να έχουμε μελετήσει ποιες παρενέργειες θα υπάρξουν. Θα μπορούσε να εφαρμοστεί πιλοτικά στα πειραματικά σχολεία για να δούμε ποια είναι τα υπέρ και ποια τα κατά. Οι εργαζόμενοι γονείς θα βρεθούν στην ανάγκη να αφήσουν το παιδί τους δύο ή τρεις ώρες μόνο του”, δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.

“Στην Ελλάδα, συρρικνώσαμε τη διδακτική περίοδο εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών που έχουν προκύψει. Στις δύο με τρεις το μεσημέρι μπορεί να γίνει μάθημα με το μεσογειακό κλίμα που έχουμε και οι μήνες Μάϊος και Σεπτέμβριος είναι πάρα πολύ ζεστοί μήνες; “, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Αναφερόμενος στα κενά των σχολείων, ο κ. Παπαχρήστος επισήμανε ότι “για άλλη μία χρονιά θα λειτουργήσουν τα σχολεία με συμβασιούχους αναπληρωτές καθηγητές. Δεν προσελήφθη ούτε ένας μόνιμος συνάδελφος, είναι η 7η συνεχόμενη χρονιά που ακολουθείται η περιοριστική πολιτική. Από τα 23.000 κενά που υπήρχαν , προσελήφθησαν 16 χιλιάδες , κανείς δεν μπορεί να πει ότι τα κενά καλύφθηκαν. Το νούμερο των προσλήψεων είναι μεγάλο αλλά οι ελλείψεις μεγαλύτερες”.

“Έχουμε 2 χιλιάδες κενά στη δευτεροβάθμια. Ολόκληρες περιοχές ξέχασαν να τις βάλουν στο σύστημα των προσλήψεων των αναπληρωτών . Στο Ρέθυμνο, στον Πειραιά, στην ανατολική Θεσσαλονίκη δεν προσελήφθησαν καθηγητές ειδικής αγωγής .Έχουμε καταγγελίες ότι στον Πειραιά , έκρυψαν τα κενά που έδωσε το υπηρεσιακό συμβούλιο”, πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ