Hot προορισμός τα Χανιά

Στον τουρισμό πάμε καλά, ευτυχώς!Αυξημένος κατά 11,18% ήταν ο αριθμός των επισκεπτών που ήρθαν στα Χανιά τον φετινό Ιούνιο, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρυσι,  με πτήσεις τσάρτερ και χαμηλού κόστους, μέσω του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης».

Το θετικό πρόσημο οφείλεται αποκλειστικά στις αφίξεις με πτήσεις χαμηλού κόστους, που παρουσίασαν θεαματική άνοδο 143,60%, σε αντίθεση με τον αριθμό των επισκεπτών μέσω τουριστικών πρακτόρων (πτήσεις τσάρτερ), που κατέγραψε αξιοσημείωτη μείωση, που έφτασε το 6,22%.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου ‘Δασκαλογιάννης’, φέτος τον Ιούνιο αφίχθησαν στα Χανιά 96.265 επισκέπτες με πτήσεις τσάρτερ (δηλαδή μέσω μεγάλων τουριστικών πρακτόρων) και 32.886 άτομα με πτήσεις χαμηλού κόστους (αεροπορικές εταιρίες low cost), οι οποίοι ταξιδεύουν μεμονωμένα και συνήθως “κλείνουν” ξενοδοχείο μέσω του Διαδικτύου. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 771 πτήσεις, εκ των οποίων οι 580 τσάρτερ και οι 191 χαμηλού κόστους.

Πέρυσι, τον ίδιο μήνα, αφίχθησαν στα Χανιά 102.650 επισκέπτες με πτήσεις τσάρτερ και μόλις 13.492 άτομα με πτήσεις χαμηλού κόστους, με τον συνολικό αριθμό των πτήσεων να ανέρχεται σε 667, εκ των οποίων οι 573  τσάρτερ και οι 94 χαμηλού κόστους.

 

Πηγή: Cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ