Η “KATARA” του Εμίρη έδεσε στην Ιθάκη και εντυπωσίασε τους πάντες – ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ

Τη θάλασσα του Ιονίου επέλεξε και φέτος για τις καλοκαιρινές διακοπές του, ο πρώην εμίρης του Κατάρ, Αλ Θανί, με την οικογένειά του. Η υπερπολυτελής θαλαμηγός του ” KATARA” , ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη στον κόσμο, μετά την επίσκεψη στο νησί των Φαιάκων, κατέπλευσε στην Ιθάκη και εντυπωσίασε τους κατοίκους του νησιού αλλά και τους τουρίστες.

O Εμίρης μετά την Κέρκυρα και την επίσκεψη στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του, συνεχίζει τη κρουαζιέρα στα νησιά του Ιονίου.

Tο σκάφος, που «γέμισε» το λιμάνι της Ιθάκης με την παρουσία του από το χάραμα που έφτασε, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε μήκος στον κόσμο και φτάνει τα 124 μέτρα. Σύμφωνα δε με διεθνείς ιστοσέλιδες yaughting, η αξία του υπολογίζεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια. Κατασκευάστηκε το 2010 για τον τότε Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, έναν από τους πλουσιότερους μονάρχες του κόσμου, με περιουσία στα 2,5 δισ. δολάρια.

Το 2013 παρέδωσε την εξουσία στον τέταρτο γιο του, τον Σεΐχη Ταμίν μπιν Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, που διατηρεί την εξουσία έως σήμερα. Το εσωτερικό της θαλαμηγού δεν έχει αποκαλυφθεί έως σήμερα στον Τύπο, καθώς οι σεΐχιδες που το απολαμβάνουν επιθυμούν την ιδιωτικότητα των στιγμών τους. Εικάζεται πάντως πως διαθέτει μεταξύ άλλων ένα εσωτερικό διώροφο σαλόνι. Εντυπωσιακό είναι άλλωστε και το ελικόπτερο που διακρίνεται στην οροφή του σκάφους, ενώ ο… απλός θεατής μπορεί να δει και τουλάχιστον δύο ακόμη, πολυτελέστατα μικρότερα σκάφη για τις απλούστερες εξορμήσεις των επιβαινόντων.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: imerazante.gr/ kefaloniapress.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ