Τι λέει λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ στον Realfm 97,8 για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Στη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αναφέρθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας και λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Βασίλη Λυριτζή.

“Είναι μέσα στην εποχή, έχουμε μάθει να ζούμε με αυτόν τον ιό από το 2010. Ένας ιός ο οποίος έχει να κάνει με τα κουνούπια. Ένας ιός με απίστευτη δυναμική που κατεξοχήν κυκλοφορεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Φέτος ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από τις άλλες χρονιές, το πρώτο περιστατικό ήταν στις 31 Μαΐου. Είναι ένας ιός που είναι ιδιαίτερα τοξικός για ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόρδας και πρόσθεσε:

“Το 80% δεν εμφανίζει συμπτώματα. Παρά το γεγονός ότι ο ιός κυκλοφορεί πολλές δεκαετίες δεν υπάρχει φάρμακο. Έχε φτιαχτεί ένα εμβόλιο για άλογα στο Ισραήλ, σε ανθρώπους οι προσπάθειες ακόμα δεν έχουν τελεσφορήσει να έχουμε κάποιο εμπορικό προϊόν. Το αντιμετωπίζουμε σαν μία κανονική ίωση”

“Το σημαντικότερο είναι τα δικά μας μέτρα προστασίας με εντομοαπωθητικά και ανεμιστήρες. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι κυκλοφορεί σε μεγάλη έκταση στην Ελλάδα. Στην Αθήνα κυρίως η Δυτική Αττική έχει τα περισσότερα κρούσματα, η Ημαθία και η Θεσσαλονίκη είναι οι πιο προσβεβλημένες περιοχές”, σημείωσε ο λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ