Μυτιλήνη: Έντονη δυσωδία από εκκένωση υποπροϊόντων σφαγής ζώων στην αποβάθρα του λιμανιού

Μεγάλη ποσότητα υποπροϊόντων σφαγής ζώων κάθε λογής χύθηκαν σήμερα το απόγευμα της Πέμπτης στην αποβάθρα του λιμανιού της Μυτιλήνης, όταν άνοιξαν οι πόρτες φορτηγού αυτοκινήτου κλειστού τύπου κατά τη φόρτωση του στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά. Περίπου οι μισές από τις δεξαμενές που βρίσκονταν μέσα στο φορτηγό έπεσαν στην προβλήτα και τα αποθηκευμένα σε αυτές υποπροϊόντα, περίπου ένας τόνος, χύθηκαν στην αποβάθρα. Από το γεγονός έντονη δυσοσμία έγινε αισθητή σε μεγάλο μέρος της πόλης.

Συνεργεία του δήμου Λέσβου και του Λιμενικού Ταμείου προσπαθούν να καθαρίσουν την αποβάθρα χωρίς να ρυπανθεί το λιμάνι, ενώ από τις λιμενικές αρχές διενεργείται προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί πέραν των άλλων το νόμιμο της μεταφοράς τέτοιων υποπροϊόντων με το πλοίο της γραμμής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα υποπροϊόντα αυτά μεταφέρονται κατεψυγμένα σε ειδικές μονάδες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε μονάδες παραγωγής ζωοτροφών. ‘Αγνωστο όμως μέχρι τώρα ήταν το αν τέτοια υποπροϊόντα, εξάγονταν από σφαγεία της μεγάλης κτηνοτροφικής παραγωγής Λέσβου.Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ