Συγκλονιστική μαρτυρία αστυνομικού από την πύρινη κόλαση: Στα πρώτα δέκα λεπτά είχαμε βρει επτά απανθρακωμένα πτώματα

Η ώρα είναι περίπου 22:30, βράδυ 23ης Ιουλίου, σε παραλιακό ξενοδοχείο στο Μάτι. Μόλις λίγη ώρα πριν η κόλαση φωτιάς είχε κάνει τα πάντα στάχτη. Σαστισμένος κόσμος προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί. Άνδρας, ηλικίας περίπου 35 ετών, πλησιάζει τον αστυνομικό της Ασφάλειας, Γιώργο Βαχλιώτη.Τα ρούχα του ήταν καμένα, από τα μάτια του έτρεχαν τα δάκρυα «βροχή» ενώ στην αγκαλιά του κρατούσε ένα αγοράκι δύο χρόνων. «Κύριε αστυνόμε μπορώ να σου κάνω μια ερώτηση;» Του είπε με τα μάτια χαμένα. «Εννοείται κύριε» του απάντησε ο αστυνομικός.«Αστυνόμε, βρισκόμουν στο αυτοκίνητο όταν η φωτιά άρχισε να το καίει. Άρπαξα στην αγκαλιά το παιδί για να το σώσω από τις φλόγες. Καιγόμασταν. Αστυνόμε, τρέχαμε να σωθούμε και έβλεπα πίσω την γυναίκα μου να χάνεται. Η γυναίκα μου κάηκε, κύριε αστυνόμε. Πείτε μου τι να κάνω. Πείτε μου» είπε ο άνδρας από την Κόρινθο, ο όποιος είχε φτάσει στο Μάτι με την οικογένεια του για διακοπές.Ο Γιώργος Βαχλιώτης προσπάθησε να τον ηρεμήσει. Πήρε το παιδί και το έβαλε στο περιπολικό για να ξεχαστεί. Λίγα λεπτά μετά ο αστυνομικός πλησίασε τον 35χρονο και του είπε «Κύριε, αντιλαμβάνομαι την τραγωδία σας. Τα συλλυπητήρια μου. Να δοξάζετε τον Θεό που σώσατε αυτό το αγγελούδι. Γιατί μόλις 100 μέτρα παραπάνω αντίκρισα νεκρό έναν πατέρα, στην ηλικία σας, αγκαλιά με το δικό του αγγελούδι».Τις παραπάνω σκηνές περιέγραψε στο «Έθνος» ο αστυνομικός της Ασφάλειας Γιώργος Βαχλιώτης, ο οποίος ήταν ένας από τους άνδρες της ΕΛΑΣ που έφτασε στον τόπο της τραγωδίας από την πρώτη στιγμή «Η συνάντηση με τον άνθρωπο αυτό και το αγοράκι του με σόκαρε πιο πολύ από καθετί άλλο. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα γυρίσουν πίσω δύο. Ότι δεν θα ξαναδούν την μητέρα».

Η φωτιά “έτρεχε” με τεράστια ταχύτητα και γρήγορα έφτασε στο Μάτι, όπου τα έκανε όλα στάχτη. Μετά το φονικό πέρασμα ο Γιώργος Βαχλιώτης και οι συνάδελφοί του έλαβαν σήμα για εκατοντάδες εγκλωβισμένα άτομα σε παραλιακό μαγαζί στο Μάτι. Στο σημείο, ωστόσο δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν, διότι είχαν πέσει στους δρόμους φλεγόμενες κολόνες. Έτσι, αποφάσισαν να μπουν με αυτοθυσία στους δρόμους της περιοχής και να αρχίσουν να ψάχνουν για εγκλωβισμένους.

“Ερχόταν κόσμος τρομοκρατημένος, σαστισμένος και μας ζητούσε να βγάλουμε από σπίτια συγγενείς τους που είχαν εγκλωβιστεί, γιατί δεν μπορούσαν να τρέξουν να σωθούν. “Τρέξτε, ο πατέρας μου είναι μόνος του. Είχε κινητικά προβλήματα” μου είπε κλαίγοντας μια γυναίκα. Εμείς μπαίναμε στα σπίτια και σηκώναμε ηλικιωμένους ανθρώπους, που δεν μπορούσαν να περπατήσουν. Άλλοι είχαν μείνει πίσω γιατί κάηκαν τα οχήματά τους. Στα πρόσωπά τους έβλεπες τον τρόμο. Στα δέκα χρόνια υπηρεσίας στο Σώμα, δεν έχω επιχειρήσει ποτέ ξανά σε τέτοιες συνθήκες. Στα πρώτα δέκα λεπτά στο Μάτι είχαμε βρει επτά απανθρακώμενα πτώματα. Δραματικές εικόνες. Είδα πατέρα καμένο, αγκαλιά με το παιδί του. Ένα πτώμα ήταν σε μονοπάτι που οδηγούσε στη θάλασσα”. «Νεκροί παντού»«Μια ηλικιωμένη γυναίκα την βρήκα νεκρή σε άλλο μονοπάτι, το όποιο οδηγούσε στον γκρεμό. Ένας άνδρας ήταν πίσω από ένα αυτοκίνητο. Ερχόταν συνέχεια σε εμάς κόσμος που μας ειδοποιούσε για το που βρίσκονται νεκροί. Από τις πρώτες ώρες καταλάβαμε ότι είχαμε να κάνουμε με μια τραγωδία χωρίς προηγούμενο. Καταγράφαμε οδούς και ενημερώναμε τους ανώτερους μας. Η έρευνα τέλειωσε τις πρωινές ώρες. Οι μόνοι που μας προσέφεραν ένα ποτήρι νερό ήταν οι εθελοντές στους οποίους θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ» αναφέρει ο αστυνομικός της Ασφάλειας Γιώργος Βαχλιώτης.Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ