Δύο νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία

Σε τρία αυξάνονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου καθώς εκδηλώθηκαν άλλα δύο περιστατικά. Το πρώτο επιβεβαιώθηκε στις 10 Ιουλίου στον δήμο Χαλκηδόνας και αφορούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα που μολύνθηκε από τον ιό, η οποία είναι πλέον καλά στην υγεία της.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρη Χατζηβρέττα, από τον ιό μολύνθηκαν επίσης μια 46χρονη γυναίκα στον δήμο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και μια 73χρονη στον δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

“Οι δυο γυναίκες νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ στις περιοχές όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα διενεργήθηκαν χθες ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού. Ψεκασμοί θα γίνουν επίσης αύριο και μεθαύριο” επεσήμανε ο κ. Χατζηβρέττας μιλώντας στο ΑΠΕ.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σοφοκλής Κουρτίδης, μιλώντας επίσης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανέφερε ότι παράλληλα με την υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, προβλέπονται και εκτελούνται έκτακτες δράσεις εντός 12ώρου από την επιβεβαίωση ενός νέου κρούσματος. Σε αυτές περιλαμβάνονται εντατικοί ψεκασμοί στο πλαίσιο της προνυμφοκτονίας αλλά και ψεκασμοί για την καταπολέμηση των ακμαίων κουνουπιών σε φρεάτια, βόθρους ή αγροτικές αποθήκες.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο κ. Χατζηβρέττας υπογράμμισε ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις φέτος δημιούργησαν πρόσθετα προβλήματα, καθώς οι συνθήκες ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ