Πρώην γγ Πολιτικής Προστασίας: Αυτό που θα περίμενα ήταν να ακούσω εξαγγελίες που θα βοηθούσαν να εκλείψουν φαινόμενα αντίστοιχα με το Μάτι

«Αυτό που θα περίμενα ως άνθρωπος που ασχολείται με τα Σώματα Ασφαλείας, μετά από μια τέτοια τραγωδία, από το στόμα του Πρωθυπουργού και των αρμόδιων φορέων, είναι να ακούσεις εξαγγελίες οι οποίες θα βοηθούσαν να εκλείψουν οι αιτίες τέτοιων φαινομένων» ανέφερε ο πρώην γγ Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μαυρόπουλος μιλώντας στον RealFm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

«Αρκετά βιαστικά και πρόχειρα δεν μπορεί να μιλάει κανείς για το πως πήγαν οι επιχειρήσεις και το επιχειρησιακό σχέδιο» πρόσθεσε ενώ συνέχισε λέγοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος από τα σώματα ασφαλείας να εντοπίσουν θύμα και να μην ενημερώσουν άμεσα την ιεραρχία τους. Και μετά με τη σειρά η ιεραρχία και η ηγεσία να μην ενημερώσει τον ίδιο τον πολιτικό προϊστάμενο, ο οποίος με τη σειρά ακόμα και όταν υπάρχουν θύματα πρέπει να ενημερώσει το γραφείο του Πρωθυπουργού. Είναι αδύνατο να μην ήξεραν αν υπάρχουν νεκροί».

«Με βάση τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μπορείς να πεις ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε ένα θέμα στο οποίο υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες αλλά η κυβέρνηση πολιτικά επέλεξε να το διαχειριστεί σε αυτή την κατεύθυνση. Τι εννοώ με αυτό; Το πυροσβεστικό σώμα στην περίοδο των Μνημονίων έχει χάσει 120 εκατ. ευρώ από τον προυπολογισμό του κάθε χρόνο. Έχεις τα αεροπλάνα που είναι 44 ετών. Δεν υπάρχει συζήτηση για το τι θα γίνει στο μέλλον» συμπλήρωσε ο πρώην γγ Πολιτικής Προστασίας.

«Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ούτε ανώδυνες είναι και έγκαιρη προειδοποίηση μπορεί να γίνει. Ένα σύστημα το οποίο θα ειδοποιούσε με sms. Έχει κόστος η ανθρώπινη ζωή;» διερωτήθηκε. «Είχαμε εντοπίσει τα προβλήματα στην πολιτική προστασία όσο ήμασταν στην αντιπολίτευση» κατέληξε ο κ. Μαυρόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ