Άστατος και σήμερα ο καιρός: Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Προειδοποίηση των μετεωρολόγων για κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή για ανέμους και θερμοκρασία.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένονται τη Δευτέρα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την δυτική και την κεντρική Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ στα δυτικά, στα ανατολικά 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι, από μεταβλητές διευθύνσεις, θα φτάσουν σε ένταση τα 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 32 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι, από μεταβλητές διευθύνσεις, θα έχουν ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησοαναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική Στερεά πιθανώς να είναι ισχυρές. Θα πνέουν βορειοδυτικοί, με ένταση από 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησοαναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους έως 34 βαθμούς.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση από 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, από τις μεσημβρινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Μακεδονία, στην δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο πιθανόν να είναι ισχυρά, πρόσκαιρα και κατά τόπους. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, στα δυτικά με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.Πηγή: real.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ