Δήμαρχος Πεντέλης: Η αντίδραση της κρατικής μηχανής ήταν υποδειγματική

Τη δική του μαρτυρία κατέθεσε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ1, ο δήμαρχος Μελισσίων, Πεντέλης, Νέας Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου ο οποίος, από την πρώτη στιγμή, συμμετείχε ενεργά μαζί με κλιμάκιο στην αντιμετώπιση της φωτιάς δηλώνοντας ότι «η αντίδραση της κρατικής μηχανής τα πρώτα λεπτά ήταν υποδειγματική».

Συγκεκριμένα ο κ. Στεργίου περιέγραψε τα ακόλουθα: «Στα 15 λεπτά είχαμε 3 ιπτάμενα μέσα, 2 καναντέρ και 1 ελικόπτερο, τα οποία ήταν ακριβώς πάνω από τη φωτιά στο ύψωμα. Η αντίδραση της κρατικής μηχανής τα πρώτα λεπτά ήταν υποδειγματική και το τονίζω. Με την τόση εμπειρία που έχω με εξέπληξε η αντίδραση και των εθελοντών και της πυροσβεστικής, διαδοχικά, και των εναερίων μέσων».

Ο κ. Στεργίου, στη τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε γνωστό ότι ο ίδιος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον αρμόδιο υπουργό για τη φωτιά και περιέγραψε τα όσα έγιναν τα πρώτα δέκα λεπτά που ξέσπασε η φωτιά, λέγοντας ότι σε 9 λεπτά ήρθε το δικό του κλιμάκιο, αμέσως μετά ήρθε το τζιπ με τον διοικητική του 12ου πυροσβεστικού σταθμού, τον κ. Κώστα Ιωάννη, και αμέσως μετά από αυτόν, στα 12-13 λεπτά, ακολούθησαν 2-3 αυτοκίνητα δικά του. Εγώ δεν σταμάτησα εκεί. Θεώρησα ότι η φωτιά ήταν γερή και επικίνδυνη, και πήρα τηλέφωνο τον υπουργό με τον οποίο μας συνδέει συναδελφική λειτουργία τόσα χρόνια στα άρματα διότι είμαστε και οι δύο στα τεθωρακισμένα. Μου απάντησε αμέσως, του ζήτησα εναέρια μέσα και μου είπε πως σε πολύ λίγο θα είναι εκεί. Δεν σας κρύβω πως δεν πρόλαβα να κατεβάσω το τηλέφωνο και πάνω από το Μοναστήρι του Παντοκράτορος του Νταού, που είναι στο άκρο του οικισμού, ήταν το ελικόπτερο και μετά ακολούθησαν 2 καναντέρ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ