Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων στον Realfm 97,8: Ήταν σαν ταινία τρόμου – Δεν υπήρχε συντονισμός

“Κάηκε το σπίτι μου, αλλά πρόλαβε έφυγε η οικογένεια και αυτό είναι το σημαντικότερο γιατί άλλοι δυστυχώς δεν πρόλαβαν. Έχουμε νεκρούς γείτονες και φίλο ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική και μάλλον δεν θα τη γλιτώσει” είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων κ. Γιώργος Παπαδιάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Δημήτρη Καμπουράκη.

“Δεν μπόρεσα να βοηθήσω κανέναν και αυτό με λυπεί πολύ. Στο Κόκκινο Λιμανάκι δεν υπήρχε κανένας, δεν υπήρχε συντονισμός, κάποιος να φρακάρει ή να ξεφρακάρει τον κόσμο είτε προς το Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνα, είτε προς τη Νέα Μάκρη. Μπλόκαραν τα αυτοκίνητα, δεν μπόρεσα να γυρίσω από κανέναν δρόμο… Πιο αργά τα καταφέραμε, φτάσαμε και ήμασταν οι πρώτοι που βρήκαμε και την 25χρονη πάνω στο δρόμο, όχι απανθρακωμένη αλλά νεκρή από ασφυξία. Ένα τρομερό θέαμα που να μην το αντιμετωπίσει κανένας” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδιάς και πρόσθεσε

“Γυρνώντας με το τζιπ της υπηρεσίας να βοηθήσουμε, νόμιζες ότι γυρίζεται ταινία τρόμου, χωρίς φως και νερό, να βγαίνει κόσμος να ζητά βοήθεια, τραυματισμένους, ανήμποροι γέροντες και να μην μπορείς να προσφέρεις”.

“Για μένα υπήρξαν και δύο προβλήματα, το σημαντικότερο από όλα ήταν ότι υποτίμησαν τη φωτιά. Δεν έπρεπε η φωτιά από το Νταού Πεντέλης να φτάσει εκεί. Υποτιμήθηκε, δεν είχαν μέσα. Δεν ρίχνω ευθύνες σε ανθρώπους, πυροσβέστες ή εθελοντές, αστυνομία έδωσαν τη ζωή τους. Δεν υπήρχε συντονισμός… Δεν υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας όταν έπρεπε, δεν άφησαν έξοδο από την Μαραθώνος να φεύγει ο κόσμος και έγινε αυτό που έγινε. Οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από όλα” τόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ