Κατάπιε 42 “αβγά” με κοκαΐνη και μπήκε στο αεροπλάνο για Αθήνα

Συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, μία 24χρονη Περουβιανή,για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν την νεαρή Περουβιανή, η οποία αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας από το Σάο Πάολο Βραζιλίας, μέσω Ζυρίχης Ελβετίας.

Συγκεκριμένα, η 24χρονη μετέφερε, δια της μεθόδου της κατάποσης, 42 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα κοκαΐνης σε υγρή μορφή, συνολικού βάρους 1.240 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Περαιτέρω, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, καθώς και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Από τις Αρχές εκτιμάται ότι όπως σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, η 24χρονη πιθανόν στρατολογήθηκε ως μεταφορέας από καρτέλ ναρκωτικών της Βραζιλίας που μαζί με τα αντίστοιχα καρτέλ της Κολομβίας έχουν μεγάλο μερίδιο στην ευρωπαϊκή «αγορά».

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ