H ακτινογραφία των εξαμηνιαίων τάσεων της MRB από τον Δημήτρη Μαύρο – ΒΙΝΤΕΟ

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

H συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη στις 22- 29 Ιουνίου, πανελλαδικά σε δείγμα 2.000 πολιτών με τη μέθοδο των συνεντεύξεων. Με την κάλπη έχουμε πολύ χαμηλό ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το κύριο συναίσθημα που νιώθουν οι Έλληνες είναι η ντροπή. ”Σε έναν λαό, ο οποίος αισθάνεται την ανάγκη για υπερηφάνεια, τα πολιτικά γεγονότα δεν βοηθά να βγει από το πρόβλημα”, ανέφερε ο κ. Μαύρος.

”Το συναίσθημα της ντροπής είναι συνδεδεμένο με τη συμφωνία για το Σκοπιανό και πυροδοτεί περίεργα συναισθήματα για το πώς αξιολογείται αυτή η συμφωνία”, πρόσθεσε.

Στην αξιολόγηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σημαντικό είναι το ποσοστό 12.9% που δεν βλέπει ούτε θετικά αλλά ούτε και αρνητικά τη συμφωνία και “το οποίο θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να γυρίσει σε θετικό ποσοστό αν ο Έλληνας αποκτήσει την ενημέρωση”, εκτίμησε ο κ. Μαύρος.

Σημαντικό επίσης είναι ότι το 45% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει αρνητικά τη Συμφωνία για το Σκοπιανό. ”Ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν την βλέπει θετικά, ενώ ένας στους τρεις την βλέπει θετικά και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση”, σημείωσε.

”Στην Βόρεια Ελλάδα φτάνουν το 80% οι αρνητικές κρίσεις, ενώ στην Νότια Ελλάδα το ποσοστό αγγίζει το 64%”, πρόσθεσε.

Σημαντικό επίσης είναι ότι ότι ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει θετικά τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ. ”Είναι θέμα πληροφόρησης”, εκτίμησε ο κ. Μαύρος.

Στο ερώτημα για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, το ποσοστό 40,1% που ανήκει στον ”κανένα”, παραμένει πάρα πολύ ψηλά. ”Είναι ένα θέμα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν”, επισήμανε ο κ. Μαύρος.

Στην πρόθεση ψήφου, ενώ υπήρχε μία συρρίκνωση της διαφοράς μεταξυ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ , η συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε πάλι την ψαλίδα και ”πρέπει να το διαχειριστεί η κυβέρνηση. Σημαντικό είναι ότι το ΚΙΝΑΛ κρατάει σημαντικό ποσοστό και δεν χάνει το μομέντουμ”, πρόσθεσε ο κ. Μαύρος.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MRB, ”το ποσοστό 36.8% της ΝΔ είναι 150,76 έδρες, στο όριο της αυτονομίας, ενώ τον 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι είναι μεγάλο κόμμα και σταδιακά βλέπουμε να αυξάνεται ο δικομματισμός”.

Στα αποτελέσματα της έρευνας για τη συσπείρωση των κομμάτων, σημαντικό στοιχείο είναι ότι”το ποσοστό της αδιευκρίνιστη ψήφου ανήκει στην παραγωγική ηλικία 45-55, ενώ με ποσοστό 65%- 35% στην αδιευκρίνιστη ψήφο επικρατούν οι γυναίκες”, κατέληξε λέγοντας ο κ. Μαύρος.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Ant1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ