“Παγώνει” η αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά υποδοχής προσφύγων – Τι ανακοίνωσε ο Τσίπρας – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες ότι έχει δώσει εντολή και η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είχε θέσει το ζήτημα στον Ζ. Κ. Γιούνκερ όταν είχε έρθει στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.Το συζήτησαν ξανά χθες και σήμερα, είπε ο Πρωθυπουργός, έχει δώσει εντολή η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί αυτή την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για “εξαιρετικά θετική εξέλιξη”, ενώ ερωτηθείς για πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η ρύθμιση, απάντησε για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση και όσο είναι εκείνος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι θα είναι για πολύ καιρό ακόμα.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, προκειμένου να την ενημερώσει για την απόφαση αναίρεσης της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε για την πρωτοβουλία άμεσης νομοθέτησης της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου. Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την απόφαση διπλασιασμού των διαθέσιμων κονδυλίων για τα πέντε νησιά του Αιγαίου στο προσεχές πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ