Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στον Realfm 97,8 για το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ Φυλής και τα σκουπίδια

“Η χωματερή έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά και δουλεύει από χθες. Είναι ένα πρόβλημα που ουσιαστικά είναι σε όλη την Περιφέρεια από την προηγούμενη Δευτέρα. Εμείς έχουμε κατορθώσει με υπεράνθρωπες προσπάθειες και έχουμε κρατήσει το κέντρο σε καλή κατάσταση, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα” είπε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

“Προσπαθούμε να μην υπάρχει πουθενά σκουπίδι εννέα και δέκα ημερών. Προσπαθούμε να περνάμε περιμετρικά από όλες τις περιοχές, ανά δύο – τρεις μέρες, ώστε να το κρατάμε σε μία κατάσταση ανεκτή” σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων και πρόσθεσε:

“Είναι η πρώτη φορά που ουσιαστικά κλείνει για τόσες μέρες για τεχνικό θέμα η χωματερή, τις προηγούμενες φορές ήταν από απεργίες. Νομίζω ότι η χωματερή έπειτα από πολλά χρόνια λειτουργίας δείχνει τα όρια της και στέλνει μηνύματα. Όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν, πρέπει να γίνουν γρήγορα, να πάμε σε νέες χωροθετήσεις. Οι δήμοι να κάνουν πράγματα που δεν έκαναν χρόνια, όπως ανακύκλωση στην πηγή, διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση. Αλλά δεν θα φτάνουν αυτά εάν δεν προχωρήσουμε γρήγορα σε νέες χωροθετήσεις για νέες χωματερές”.

“Θα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που να μπορεί όλη η Αττική να διαχειριστεί το απόρριμμα της… Ο Δήμος Αθηναίων αυτή τη στιγμή έχει έναν προσωρινό σταθμό μεταφόρτωσης, ο οποίος τον εξυπηρετεί και έτσι έχει καταφέρει να κρατήσει το κέντρο σε καλή κατάσταση. Τον βάλαμε σε λειτουργία τον τελευταίο χρόνο, έχει συγκεκριμένη δυναμικότητα. Ο μόνιμος σταθμός μεταφόρτωσης, που είναι σε διαγωνιστική διαδικασία από το 2013, θα του δίνει μία δυνατότητα να έχει μεγαλύτερη ποσότητα και να μην φεύγουν τα απορριμματοφόρα να πηγαίνουν στη χωματερή, να πηγαίνουν ουσιαστικά μεγάλες νταλίκες και να γίνεται πιο γρήγορα και η εναπόθεση και η αποκομιδή” ανέφερε ο κ.Μπρούλιας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ