• Μαθητές με πλαστά χαρτιά

  6:41 πμ, Δευτέρα 02 Ιουλ 2012 6:41 πμ, Δευτέρα 02 Ιουλ 2012

  Πλαστογραφημένα πιστοποιητικά δυσλεξίας πουλούσε σε υποψήφιους φοιτητές, κύκλωμα που αποκάλυψε η Αστυνομία. Τρεις γυναίκες συμμετείχαν στη σύνταξη και την έκδοση των βεβαιώσεων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι διαγωνίζονταν με ευνοϊκότερους όρους.

  Το κύκλωμα με τα πλοκάμια δρούσε στο "Παίδων Πεντέλης" και στο "Σισμανόγλειο". Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 121 ψευδή πιστοποιητικά παιδιών από Αττική, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λέρο, Λέσβο και Ρόδο από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι σήμερα.

  Για τις υπηρεσίες τους οι υπάλληλοι των δύο νοσοκομείων ζητούσαν από 300 έως 900 ευρώ, ενώ κεντρικό ρόλο φαίνεται πως είχε διαδραματίσει 73χρονη συνταξιούχος του Σισμανογλείου που διατηρεί Κέντρο Λογοθεραπείας.

  Η έρευνα έδειξε τρεις γυναίκες ηλικίας 73, 54 και 48 ετών, οι οποίες κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης, με κατάρτιση και έκδοση πλαστογραφημένων πιστοποιητικών δυσλεξίας με τις προαναφερόμενες αμοιβές.

  Για τα πλαστά πιστοποιητικά ενημερώθηκε το υπουργείο Παιδείας και όπως έλεγαν παράγοντες του υπουργείου, θα πρέπει να γίνει έρευνα προκειμένου να εξετασθούν όλες οι διαστάσεις του θέματος, καθώς μπορεί να χρειαστεί να υπάρξουν και αλλαγές στο νόμο που αφορά στην εξέταση των δυσλεξικών μαθητών και τα πιστοποιητικά που λαμβάνουν.

  Πηγή: Εθνος

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα