Χαλασμένος στεφανιογράφος για 20 ημέρες στον Ευαγγελισμό – ΒΙΝΤΕΟ

“Δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί, στη μηνυτήρια αναφορά δεν ζητάμε να τιμωρηθούν τυχόν ένοχοι, ζητάμε να παρθούν μέτρα. Οι ψυχικά πάσχοντες είναι οι πιό αδύναμες υπάρξεις, δεν μπορούν να αναφέρουν το πρόβλημά τους” δήλωσε ο Ηλίας Σιώρας, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στην εκπομπή “Ξυπνάμε Μαζί” στο Epsilon.

“Τα δημόσια νοσοκομεία που έχουν ψυχιατρικές κλινικές, αναγκάζονται να δέχονται και τις εισαγγελικές εντολές, δηλαδή και τις ακούσιες εντολές, εκτός από τις εκούσιες νοσηλείες. Δεν αναπτύχθηκαν δομές, δεν αναπτύχθηκαν ξενώνες και έτσι και στον Ευαγγελισμό, και στο Σωτηρία, και στο Γεννηματά, και στο Θριάσιο, ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι υπερδιπλάσιος από τις κλίνες που διαθέτουν” ανέφερε.

“Εμείς είχαμε εδώ περιστατικό βαρύ σε πυρκαγιά που έβαλε ψυχιατρικός ασθενής, την “πλήρωσε” ένας νοσηλευτής, κατά τη γνώμη μας άδικα, ήρθε πρόσφατα η Επιτροπή Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως θαύμα μειώθηκαν στο μισό οι άρρωστοι όταν ήρθε η επιτροπή. Έχουμε 20 ψυχιατρικές κλίνες και νοσηλεύονται 45 ασθενείς αυτή τη στιγμή. Έχουμε φτάσει και στους 53″ τόνισε.

“Λόγω συνωστισμού των ασθενών δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την νοσηλεία τους, παίρνουν εξιτήριο νωρίτερα και μετά από μερικές ημέρες ξαναμπαίνουν” συμπλήρωσε.

“Ο στεφανιογράφος είναι χαλασμένος εδώ και 20 ημέρες. Όταν έχουμε οξύ έμφραγμα πρέπει να διακομίζουμε τους ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία. Όμως, χάνεται χρόνος, όπως χάθηκε προχθές χρόνο για έναν συνάνθρωπο μας μέχρι να πάει στο Σισμανόγλειο και είχαμε δυσάρεστο αποτέλεσμα. Είχαμε τραπεζοκόμο δικό μας που έπαθε έμφραγμα την ώρα της εργασίας του μέσα στον Ευαγγελισμό και διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο” αποκάλυψε ο κ. Σιώρας.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ