Σήμερα το Athens Pride στην Αθήνα – Το μήνυμα του Τσίπρα

Η θηλυκότητα είναι το κεντρικό θέμα του Athens Pride 2018 που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 9 Ιουνίου, στις 19:00, στην Πλατεία Συντάγματος. Εξ ου και το σύνθημα «Παρούσα».

Το Pride διοργανώνεται για 14η διαδοχική χρονιά στην Αθήνα και είναι η δεύτερη φορά που η παρέλαση θα διεξαχθεί στην Πλατεία Συντάγματος. Το σύνθημα «Παρούσα» αφορά τη θηλυκότητα όχι ως συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται κάθε μέρα σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Στα χρώματα του Athens Pride θα φωταγωγηθεί για πρώτη φορά η Βουλή

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, για πρώτη φορά το ελληνικό Κοινοβούλιο θα φωτιστεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου αλλά και με το σήμα του ελληνικού gay pride που είναι η Ακρόπολη βαμμένη στα ίδια χρώματα.

Όπως έγινε γνωστό, χορηγοί στο φετινό gay pride, εκτός από τη Βουλή, θα είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, η περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων, οι πρεσβείες της Αυστραλίας της Ολλανδίας και του Καναδά, η ΕΡΤ, και σημαντικά ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Ωνάση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Το tweet του Τσίπρα για το Athens Pride

Ανάρτηση για το Athens Pride που διοργανώνεται το Σάββατο στην πρωτεύουσα έκανε στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στο Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας. #athenspride2018», αναφέρει χαρακτηριστικά στο tweet του ο κ. Τσίπρας που συνοδεύει και ένα βίντεο.

Σε αυτό το βίντεο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει παρούσα στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μίας κοινωνίας προόδου, μίας κοινωνίας αλληλεγγύης, μίας κοινωνίας αξιοπρέπειας.

ΣΥΡΙΖΑ: Η συμμετοχή μας στο Athens Pride είναι δεδομένη

«Η συμμετοχή μας στο Athens Pride είναι, ασφαλώς, δεδομένη» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Το Σάββατο 9 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος, από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί, για άλλη μια χρονιά, το Athens Pride. Και αυτή τη φορά δηλώνει «παρούσα». Παρούσα στη ζωή, στον δρόμο, στη δουλειά, στη διεκδίκηση. Παρούσα για όσα έχουν γίνει, παρούσα και σε αυτά που έπονται, μέχρι τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία…

Το ίδιο δηλώνει και ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ… «Παρούσα» σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε αγώνα για την οριστική άρση των πολλαπλών διακρίσεων σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η συμμετοχή μας στο Athens Pride είναι, ασφαλώς, δεδομένη».

Παπαδημούλης: Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι βασικό στοιχείο για τη δημοκρατία

Μήνυμα σεβασμού στη διαφορετικότητα στέλνει με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή το σημερινό Athens Pride.

“Η ομοφοβία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι βασικό στοιχείο για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνύπαρξη. Διεκδικούμε πραγματική ισότητα, ουσιαστική αποδοχή για όλους τους ανθρώπους. Είναι ζήτημα αγάπης, όχι φύλου. #ΑthensPride #Pride2018 ” σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης στην ανάρτηση του

Ποιοι θα εκπροσωπήσουν τη Νέα Δημοκρατία στο Gay Pride

Αντιπροσωπεία στο AthensPride στέλνει η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η NΔ για δεύτερη συνεχή χρονιά θα είναι παρούσα στο Αthens Pride ενώνοντας τη φωνή της με όσους αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων που υφίστανται τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσδιορισμού ή του φύλου τους.

Τη Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπήσουν μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Κωνσταντίνος Ζούλας, η Σοφία Ζαχαράκη και ο Γιώργος Σταμάτης.

Παραλήρημα Παναγιώταρου για το Athens Pride: Προτείνω στον Βούτση να βάλει κι ένα κόκκινο φανάρι στη Βουλή

Ξεπέρασε κάθε όριο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, όταν σχολίασε την απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να φωταγωγηθεί το κοινοβούλιο στα χρώματα του Athens Pride που θα γίνει το Σάββατο στο Σύνταγμα.

“Θα του πρότεινα να βάλει και ένα κόκκινο φανάρι για να είναι εντελώς political correct με τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας”, ήταν το ομοφοβικό σχόλιο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ