Σχολείο στη Χίο κλείνει τις πόρτες του σε παιδιά προσφύγων

Αντιδράσεις προκάλεσε η προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να χρησιμοποιήσει το δημοτικό σχολείο Καμποχώρων της Χίου ως δομή εκπαίδευσης προσφύγων (ΔΥΕΠ) κατά την προσεχή σχολική χρονιά.

Σε συγκέντρωση που οργανώθηκε στο χώρο του σχολείου από εκπροσώπους του υπουργείου με σκοπό την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις εκ μέρους των δευτέρων. Επιχείρημα των περισσότερων γονέων ήταν το γεγονός ότι η περιοχή είναι ήδη βεβαρημένη από την λειτουργία του hot spot της ΒΙΑΛ και αντιπρότειναν η λειτουργία της ΔΥΕΠ να γίνει εντός αυτού του χώρου. Ορισμένοι δε, υποστήριξαν ότι εφόσον τα παιδιά των προσφύγων ενταχθούν σε κανονικές τάξεις την επόμενη χρονιά, η παρουσία τους θα είναι ανασταλτική για την πρόοδο των παιδιών τους , καθώς οι γνώσεις τους θα είναι περιορισμένες.

Επιπλέον υπήρξαν και αρκετές διαδικτυακές αντιδράσεις, με άξονα την επίκληση της διαφορετικότητας της θρησκείας, της αντίληψης για τον ρόλο της οικογένειας και της γυναίκας, την διαφορετική κουλτούρα και ακόμα και την κατάσταση της υγείας των αλλοδαπών παιδιών.

Οι όποιες τελικές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για την λειτουργία των ΔΥΕΠ στη Χίο θα ληφθούν εντός του καλοκαιριού, με εφαρμογή από τον προσεχή Σεπτέμβριο.Πηγή: astraparis.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ