Ο Δημήτρης Μαύρος στον Realfm 97,8 για το δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς

Στο δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜRB Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

“Το μεγάλο ηθικό δίλημμα δεν έχει να κάνει με αυτούς οι οποίοι ζουν πάρα πολλά χρόνια στο εξωτερικό και έχουν ξεκοπεί ή πιθανά δεν μιλούν ελληνικά, αλλά είναι και οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα. Ήδη το 34% των Ελλήνων δηλώνουν ότι εάν τους δινόταν η ευκαιρία να φύγουν από την χώρα θα έφευγαν” είπε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜRB.

“Στην ηλικία 17 με 24 ετών, το ποσοστό που δηλώνει ότι εάν τους προσφερόταν η ευκαιρία να φύγουν θα έφευγαν είναι το 70%. Τα παιδιά αυτά, οι νέοι αυτοί άνθρωποι που έχουν φύγει και οι οποίοι πιθανά να έχουν ξεπεράσει τις 500.000, είναι αυτοί οι οποίοι από την άλλη μεριά πιέζουν και ηθικά και πρακτικά και λένε ‘εμένα η χώρα μου με σπούδασε, με μεγάλωσε και τώρα ξαφνικά, ενώ εγώ θέλω να ξαναγυρίσω πίσω, μου στερεί το δικαίωμα να επαναπροσδιορίσω τις συνθήκες μέσα στις οποίες θέλω να γυρίσω'” σημείωσε ο κ. Μαύρος και πρόσθεσε:

“Οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης είναι πιο προχωρημένες και στον τρόπο που ψηφίζουν. Έχει προχωρήσει η ιστορία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και είναι πιο εύκολο να γίνεται αυτή η ψήφος… Δεν είναι στη φάση που είμαστε εμείς, έχουν προχωρήσει πιο μπροστά”.

Στο ερώτημα εάν θεωρεί ότι θα διεξαχθούν σύντομα εκλογές ο κ. Μαύρος απάντησε: “Δεν νομίζω ότι πάμε πιο νωρίς σε εκλογές. Εάν δείτε να συμβαίνουν εκλογές για παράδειγμα τον Οκτώβρη, αυτό θα σημαίνει εκλογές περίπου άτακτα, θα έχουμε κάποιο χοντρό δίλημμα να επιλύσουμε. Και εάν αυτό συμβαίνει τότε θα πρέπει όλοι μαζί σε αυτή τη χώρα να ανησυχούμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν θα μου άρεσε να συμβούν εκλογές νωρίς, γιατί θα σημαίνει προβλήματα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ