Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων στον Realfm 97,8: Έχω δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα

Στα απειλητικά τηλεφωνήματα που έχει δεχθεί καθώς και στην επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Χριστίνα Σαχινίδου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

“Να πω κάτι που με θλίβει ως Ελληνίδα ποντιακής καταγωγής, ότι ενώ θα έπρεπε να ασχολούμεθα όλοι με αυτό κάθε αυτό το γεγονός, με την ουσία, ότι είχαμε έναν ομιλητή που είπε αυτά που είπε για όλα αυτά που απαιτούμε εμείς οι Πόντιοι από τις διάφορες κυβερνήσεις, την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Αυτό το γεγονός μας λυπεί, διότι πολιτισμός είμαστε οι άνθρωποι, και αυτές οι συμπεριφορές και αυτοί οι τραμπουκισμοί, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές μας διαφορές, όταν θέλουμε κάποιον πολιτικό να τον ‘μαυρίσουμε’, τον ‘μαυρίζουμε’ στην κάλπη δεν τον μαυρίζουμε στο ξύλο” είπε η κ. Σαχινίδου και πρόσθεσε:

“Ο ταμίας μας χτυπήθηκε στο στήθος, ο γραμματέας μας επίσης. Μόνο προβοκατόρικο μπορώ να το χαρακτηρίσω”.

Στο ερώτημα εάν έχει δεχθεί η ίδια απειλητικά τηλεφωνήματα απάντησε μεταξύ άλλων “βεβαίως, από κάποιους ‘υπερπατριώτες’. Διότι εάν ο πατριωτισμός τους είναι αυτός, τότε επιτρέψτε μου να πω ότι τέτοια πατριώτισσα δεν θα ήθελα να είμαι ποτέ” ενώ αναφερόμενη στο τι της λένε σε αυτά τα τηλεφωνήματα είπε: “μας λένε ότι ‘υπερασπίζεστε τον δήμαρχο, υπερασπίζεστε το σύστημα'”.

Ερωτηθείσα εάν ο κ. Μπουτάρης είχε κληθεί στην εκδήλωση η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων σημείωσε ότι “η εκδήλωση μας είναι ανοικτή, εμείς ήμασταν τρεις ομοσπονδίες μαζί, ο καθένας ανέλαβε ένα κομμάτι… Ο καθένας είναι καλεσμένος σε μία τέτοια τελετή μνημοσύνου. Ο κ. Μπουτάρης ήταν και στο μνημόσυνο, στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στον Λευκό Πύργο… Τις ξέρουμε τις δηλώσεις του κ. Μπουτάρη και τις έχουμε καταδικάσει πολιτισμένα με έγγραφα, όπως πρέπει… Εμείς καταγγέλλουμε τις συμπεριφορές, δεν μπορεί να είμαστε απαθείς βλέποντας έναν άνθρωπο 78 ετών να τον ξυλοφορτώνουν και εμείς να λέμε ‘ωραία ας φας το ξύλο γιατί έκανες αυτές τις δηλώσεις'”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ