Νέα εξέλιξη στην επιχείρηση διάσωσης των 45 προσφύγων νότια της Κρήτης

Συνεχίζεται το θρίλερ με το ξύλινο αλιευτικό σκάφος που εντοπίστηκε, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων Κρήτης, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των λιμενικών αρχών, με τη συμμετοχή ιδιωτών και της Frontex. Συγκεκριμένα οι επιβαίνοντες δεν συνεργάζονται με τις αρχές και αρνούνται τη ρυμούλκησή του πλοίου σε ασφαλές λιμάνι.

Το ξύλινο αλιευτικό σκάφος με 45 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες, λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας εξέπεμψε SOS. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, κάποιος από τους επιβαίνοντες κάλεσε μέσω κινητού τηλεφώνου τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και ανέφερε ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Τελικά, λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα, παραπλέον σκάφος εντόπισε το αλιευτικό μήκους 20 μέτρων, 14 χιλιόμετρα νότια από το Ακρωτήρι “Λίθινο”, όμως η υπόθεση δεν έληξε εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, οι επιβαίνοντες δεν συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές και δεν επιθυμούν την ρυμούλκηση του σκάφους αλλά συνεχίζουν να πλέουν με κατεύθυνση νότια, ενώ ανά διαστήματα η πορεία του πλοίου διακόπτεται.

Επιπλέον αναφορές από το Λιμενικό Σώμα επισημαίνουν ότι οι επιβαίνοντες φαίνονται καλά στην υγεία τους.

Σημειώνεται, οτι στην επιχείρηση εντοπισμού του σκάφους συμμετείχαν σκάφη από την Αγία Γαλήνη και τους Καλούς Λιμένες, ενώ το συντονισμό της είχε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος. Εκτός από τα 3 πλωτά του Λιμενικού Σώματος, στις έρευνες συμμετείχε και αεροσκάφος της Frontex.Πηγή: flashnews.gr , φωτογραφία αρχείου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ