Ελεύθεροι σκοπευτές, ΜΑΤ και ΔΙΑΣ θα φρουρούν τον Τούρκο αξιωματικό

Κάμερες, ηλεκτρονικοί “κοριοί” εποπτείας ύποπτων επικοινωνιών, “σκοπευτές” της ΕΚΑΜ, πράκτορες της ΕΥΠ αποτελούν ένα μέρος της σύνθεσης του έμψυχου και άψυχου “στρατού” φρούρησης του Τούρκου πιλότου Ozkaywakci Suleyman.

Ο στρατιωτικός αφέθηκε την Πέμπτη ελεύθερος σε ένα καθεστώς ημι-ελευθερίας, καθώς αποτελεί πλέον τον νούμερο… ένα φυλασσόμενο στόχο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό το φόβο απαγωγής ή εξόντωσής του, που θα έφερνε σε δυσάρεστη θέση τη χώρα.

Ο Τούρκος πιλότος “συγκατοικεί” με μια “στρατιά” αστυνομικών, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Μαΐου, όταν θα συζητηθεί η προσφυγή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά της απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής, που του είχε χορηγήσει άσυλο.

“Ελεγχόμενη” ελευθερία

Τις προηγούμενες ημέρες, λίγο πριν από την ενεργοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, να αφεθεί ελεύθερος έως τη συζήτηση της προσφυγής κατά του ασύλου που του δόθηκε, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις σε ανώτατο πολιτικό και αστυνομικό επίπεδο για τη λήψη ισχυρού “πλέγματος” ασφαλείας γύρω του, το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:

Αρχικά έγινε η επιλογή μιας “αποστειρωμένης” μονοκατοικίας σε περιαστικό προάστιο της Αττικής.

Κάμερες, εσωτερικά και εξωτερικά του σπιτιού, θα διασφαλίζει τη συνεχή εποπτεία του Τούρκου στρατιωτικού.

Ηλεκτρονικό “πέπλο” ελέγχου ύποπτων επικοινωνιών έχει στηθεί και από τις ειδικές διωκτικές υπηρεσίες, προκειμένου να εντοπίσει σύντομα τυχόν προπαρασκευαστικές ενέργειες επίθεσης.

Ο “στρατός” φρούρησης θα κυμανθεί μεταξύ 80-90 αστυνομικών το 24ωρο.

Πράκτορες της ΕΥΠ θα έχουν ρόλο συλλογής πληροφοριών ύποπτων κινήσεων ατόμων.

10 “σκοπευτές” της ΕΚΑΜ θα είναι ακροβολισμένοι γύρω από την κατοικία.

12 αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θα βρίσκονται εξωτερικά και εσωτερικά του χώρου.

10 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής θα επιτηρούν τον περίβολο του κτιρίου και θα περιπολούν γύρω από αυτόν.

Δύο ομάδες ΔΙ.ΑΣ. με οκτώ αστυνομικούς.

Δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης με 4 αστυνομικούς.

Μία ομάδα ΟΠΚΕ με οκτώ αστυνομικούς.

«Διασπασμένη» διμοιρία των ΜΑΤ με 25 αστυνομικούς θα βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση από την κατοικία.

Χρονικό

Αρχικά για τον Τούρκο πιλότο, έναν από τους οκτώ στρατιωτικούς που έφθασαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα, η πρωτοβάθμια επιτροπή είχε απορρίψει το αίτημα ασύλου, κάτι που έγινε αποδεκτό από τη δευτεροβάθμια.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε προσφύγει σε βάρος της συγκεκριμένης απόφασης, με αποτέλεσμα οι δικηγόροι του Τούρκου στρατιωτικού να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να ζητήσουν ο πελάτης τους να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής, κάτι που ενέκρινε το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο.

Την Πέμπτη επιδόθηκε από δικαστικό επιμελητή η απόφαση του ΣτΕ και ο Τούρκος στρατιωτικός αφέθηκε ελεύθερος, και με ισχυρή αστυνομική συνοδεία μεταφέρθηκε στον ειδικό χώρο προστασίας του. Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει ζητήσει, τουλάχιστον τρεις φορές μέχρι σήμερα, την έκδοσή τους, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι επίσημες Αρχές της, και οι οκτώ είχαν λάβει ενεργό μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Πολύ πρόσφατα μάλιστα είχε κάνει λόγο για 80… απαγωγές «πραξικοπηματιών» οπαδών του Γκιουλέν από χώρες της Ευρώπης με αφορμή μία ακόμη από τα Σκόπια.

Τρεις είναι και οι φορές απόρριψης, εκ μέρους της τουρκικής Δικαιοσύνης, του αιτήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να αφεθούν ελεύθεροι. Βέβαια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έθεσε για άλλη μια φορά θέμα «ανταλλαγής» των δύο στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Πηγή πληροφοριών: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ