Τραγωδία στην Φωκίδα – Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πτήση ενός μικρού μονοκινητήριου αεροπλάνου, καθώς συνετρίβη στην περιοχή Σκάλωμα της Φωκίδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος ανήκει στην Αερολέσχη Πατρών και σε αυτό επέβαιναν δύο άτομα. Ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες διακομίστηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου σοβαρά τραυματισμένος, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραυματία του, ενώ ο δεύτερος ξεψύχησε πριν απεγκλωβιστεί από το πιλοτήριο του αεροσκάφους.

Από τις πρώτες εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας φαίνεται να έχει διαλυθεί το πιλοτήριο, τα δύο φτερά, ενώ στο ουραίο του τμήμα, δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές. Στο σημείο της συντριβής επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Τα αίτια της τραγωδίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Σμήναρχος ε.α. ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους που συνετρίβη στη Φωκίδα

Σμήναρχος ε.α. είναι ο ένας τους δύο νεκρούς που επέβαιναν στο μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος που συνετρίβη σε επαρχιακό δρόμο της Φωκίδας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο 60χρονος απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν εκπαιδευτής σε αερολέσχη. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως ο 60χρονος επικοινώνησε με τον κυβερνήτη ενός άλλου αεροσκάφους που πετούσαν μαζί πως αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα και θα πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.

Ο σμήναρχος ε.α. επιχείρησε να προσγειώσει το αεροσκάφος στον επαρχιακό δρόμο στο Σκάλωμα όμως στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Δυστυχώς ο 60χρονος δεν κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος με αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος όσο και ο συγκυβερνήτης να χάσουν την ζωή τους.

Δείτε το βίντεο του ALPHA.

Αυτοί είναι οι νεκροί της αεροπορικής τραγωδίας στη Φωκίδα – ΦΩΤΟ

Ο απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας Τάσος Σταματάκης, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα στα Phantom είναι ο ένας νεκρός της τραγωδίας με το μονοκινητήριο αεροσκάφος που συνετρίβη στην περιοχή Σκάλωμα της Φωκίδας.

Συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έμπειρο πιλότο που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν αναγκαστική προσγείωση με Phantom . Ο Σμηναγός ε.α. ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Ο δεύτερος νεκρός είναι ο επιχειρηματίας Δημοσθένης Σεραφειμίδης με καταγωγή από την Πάτρα. Ο χαμός των δύο ανδρών έχει βυθίσει το πένθος την Πάτρα.

Πηγή: tempo24.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ