Επίθεση με πέτρες σε περιπολικά έξω από το Ο.Π.Α. – Τι καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Επίθεση με πέτρες από ομάδα αγνώστων σε δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης που κλήθηκαν να ελέγξουν σταθμευμένο δίκυκλο πίσω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α.,στη διασταύρωση των οδών Μαυροματαίων και Χέυδεν) καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

«Είναι απαράδεκτο σε δημοκρατία η οποία ανήκει στον πολιτισμένο κόσμο και θέλει να λέγεται αστική να συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά, να μένουν αναπάντητα και μάλιστα να υποβαθμίζονται επικοινωνιακά. Ίσως πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που οι συνάδελφοι δεν καταλήξανε με σπασμένα άκρα στο νοσοκομείο» τονίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Προσθέτει πως έχει πάρα πολλές φορές αναφέρει ότι «όπου υπάρχει πανεπιστημιακό ίδρυμα ή κατάληψη κτιρίου η διέλευση υπηρεσιακού οχήματος κρίνεται επικίνδυνη για τους συναδέλφους» και διερωτάται: «Είναι και η οδός Μαυροματαίων στις περιοχές που αποτελούν άβατα; Γιατί μέχρι χτες νομίζαμε ότι ήταν μόνο τα Εξάρχεια, ας μας απαντήσει η Πολιτεία».

Η ΕΑΣΥΑ σημειώνει ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο και μάλλον δεν θα είναι το τελευταίο. «Η προσπάθεια ορισμένων μονίμως να υποβαθμίζουν αυτές τις καταστάσεις για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους στρέφεται εναντίον τόσο των αστυνομικών όσο και των φορολογούμενων συμπολιτών μας. Αντιμετωπίστε επιτέλους ως πολιτικό σύστημα την Ελληνική Αστυνομία βάσει της πραγματικότητας και όχι βάσει ιδεολογικής προσέγγισης» καταλήγει στην ανακοίνωση της η Ένωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ