Ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος έπεσε θύμα των προκλήσεων του σουλτάνου – Λεπτό προς λεπτό η μοιραία πτήση

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

«Δεν περιμένουμε κανέναν πόλεμο στο Αιγαίο. Εχει ήδη ξεκινήσει κι έχουμε ήδη τον πρώτο νεκρό μας»! Η φράση ανήκει σε επιτελή του ΓΕΕΘΑ και ειπώθηκε μετά την πτώση του Mirage 2000-5 και τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος θεωρείται «η πρώτη ανθρώπινη απώλεια αυτού του ακήρυκτου ελληνοτουρκικού “πολέμου” νεύρων αλλά και φθοράς».

Από τα πρώτα 24ωρα της κλιμάκωσης που επέβαλε η Αγκυρα στα ελληνοτουρκικά, με την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας, οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ επεσήμαιναν τους κινδύνους που κρύβει μια παρατεταμένη κατάσταση επιφυλακής στις Ενοπλες Δυνάμεις. Μεγάλο οικονομικό κόστος, καταπόνηση μέσων και ανθρώπινου δυναμικού που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απώλειες. Σαράντα δύο ημέρες μετά την τυπική έναρξη της κατάστασης επιφυλακής, δυστυχώς οι φόβοι τους επαληθεύθηκαν με τη συντριβή του Mirage 2000-5 και τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Το Mirage 2000-5 μπορεί να μην έπεσε κατά τη διάρκεια των αναχαιτίσεων που έγιναν την Πέμπτη στο Αιγαίο, όμως η καταπόνηση την οποία είχαν υποστεί ο σμηναγός Μπαλταδώρος και το «ζευγάρι» του, ο δεύτερος χειριστής που πετούσε μαζί του, ήταν μεγάλη. Πετώντας από τη Σκύρο, βρέθηκαν σε «επαφή» με τους Τούρκους στη Μυτιλήνη, τους ακολούθησαν μέχρι τη Ρόδο και ξανά πίσω στη Μυτιλήνη! ΠατήστεΕΔΩ για να διαβάσετε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ