Κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων στο Αγκίστρι για την αποτίμηση των ζημιών από το ναυτικό ατύχημα

Το ναυτικό ατύχημα που συνέβη στο λιμάνι της Σκάλας, Αγκιστριού με την πρόσκρουση του οχηματαγωγού – επιβατικού «Αχαιός» στον μόλο, υποδηλώνει την ανάγκη «της άμεσης αναβάθμισης των λιμένων, ιδιαίτερα εκείνων που επιβαρύνονται από την αυξημένη κίνηση», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος από το νησί, όπου μετέβη εκτάκτως για να εκτιμήσει την έκταση των ζημιών και το χρόνο αποκατάστασης τους.

Ακριβέστερη αποτίμηση και αξιολόγηση των ζημιών θα διενεργήσει το κλιμάκιο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων που θα μεταβεί αύριο στο νησί.

Ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει δημοπρατήσει την ανακατασκευή και επέκταση του λιμανιού, ένα έργο προϋπολογισμού 2.215.000 ευρώ το οποίο θα χρηματοδοτήσει από ιδίους πόρους, προκειμένου να γίνει «ασφαλέστερο και λειτουργικότερο καθώς είναι το μοναδικό που εξυπηρετεί Ο/Γ πλοία (ferry boat)».

Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Ιωάννη Αθανασίου και τον λιμενάρχη φρόντισαν για την ασφαλή αποβίβαση των 198 επιβατών και των οχημάτων τους από το «Αχαιός» σε άλλο πλοίο, καθώς και για τη μεταφορά και εξέταση πέντε ελαφρά τραυματισμένων στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ