Σκύλος-φύλακας άγγελος την έσωσε από το φλεγόμενο σπίτι – ΦΩΤΟ

Φύλακας άγγελος έγινε για μία γυναίκα με ειδικές ανάγκες ο σκύλος της καθώς με τα γαβγίσματα του την ξύπνησε έγκαιρα λίγο πριν καεί ζωντανή όταν το σπίτι της τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία στην Ξάνθη, επί της οδού Χρυσοστόμου, την Κυριακή του Πάσχα, πιθανόν από βραχυκύκλωμα. Μέσα στο σπίτι υπήρχε και μία φιάλη υγραερίου η οποία από τις φλόγες εξερράγη.

Στο σπίτι ζούσε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα μαζί με την κόρη τους, άτομο με ειδικές ανάγκες. Την ώρα της πυρκαγιάς στον πάνω όροφο βρισκόταν το ζευγάρι των ηλικιωμένων και στον κάτω όροφο η κόρη τους που κοιμόταν. Ο σκύλος της οικογένειας, που βρισκόταν στην αυλή, πήδηξε από το παράθυρο στο δωμάτιο όπου κοιμόταν η γυναίκα και άρχισε να γαβγίζει προκειμένου να την ξυπνήσει. Τότε η γυναίκα κατάφερε να βγει από το φλεγόμενο σπίτι πριν να είναι πολύ αργά.

Οι γείτονες, που αρχικά είδαν μαύρους καπνούς να βγαίνουν από τη μονοκατοικία και στη συνέχεια φλόγες να ξεπηδούν από τα παράθυρα, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, που έσπευσε στο σημείο και κατάφερε να περιορίσει την πυρκαγιά πριν αυτή επεκταθεί σε άλλα σπίτια.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: xanthinea.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ