ΕΛ.ΑΣ: Αυτοί είναι οι ληστές “ταχυδακτυλουργοί” της Γεωργιανής μαφίας – Ο αρχηγός …βετεράνος πολεμιστής και τα πρωτοπαλίκαρά του

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τις φωτογραφίες της σπείρας των Γεωργιανών που εισέβαλαν σε σπίτια σε ολόκληρη τη χώρα. Εγκέφαλος της συγκεκριμένης συμμορίας είναι ένας βετεράνος του πολέμου της Αμπχαζίας ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τη ρωσική μαφία.

Στη Ρωσία είχε πάρει το αξίωμα του “Vor v Zakone” (κλέφτης εντός νόμου), το οποίο παίρνουν μόνο λίγα άτομα από τη μαφία, τα οποία ανακηρύσσονται σε αρχηγούς που λαμβάνουν τα κέρδη από την εγκληματική δράση. Λέγονται κλέφτες εντός νόμου διότι σταματούν τις διαρρήξεις και τις ληστείες και “απολαμβάνουν” το προνόμιο του συντονιστή-αρχηγού.

Ο Vor είναι ο (επ) KHUJADZE (ον) VALERIANE του Avtandil και της Nargiza , γεννηθέντα στις 8-12-1965 στη Γεωργία.

Τα υπόλοιπα μέλη που έχουν συλληφθεί είναι:

(επ) TVALODZE (ον) BESIK του Romani και της Manana , γεννηθέντα στις 5-10-1983 στη Γεωργία

(επ) JAVAKHISHVILI (ον) VARLAM του Guladi και της Hatia , γεννηθέντα στις 18-5-1976 στη Γεωργία

(επ) PERANDZE (ον) MAMUKA του Viltali και της Marta , γεννηθέντα στις 11-12-1978 στη Γεωργία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι την 3-10-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875116 του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πως δρούσε η συμμορία

Η ομάδα των διαρρηκτών δρούσε από Δευτέρα έως και Παρασκευή και επέλεγε στόχους σε Αττική, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. Τους στόχους τους επέλεγε ο ίδιος ο αρχηγός. Βασικό κριτήριο επιλογής ήταν το σπίτι-στόχο να έχει ωραία εξωτερική όψη. Ξεκινούσαν κάθε μέρα νωρίς το πρωί διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να μετακινηθούν έως και δύο επαρχιακές πόλεις την ημέρα για να διαπράξουν κλοπές.

Τα μέλη της συμμορίας ήταν μετρ των διαρρήξεων. Διέθεταν ειδικά αυτοσχέδια εργαλεία και ήταν τόσο «προπονημένοι» που άνοιγαν τις πιο εξελιγμένες κλειδαριές ασφαλείας .

Τα μέλη της συμμορίας είχαν κωδικοποιημένες εκφράσεις στις επικοινωνίες τους, ενδεικτική είναι η αργκό που χρησιμοποιούσαν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους έχει ως εξής:

Περιγραφή διαμερίσματος: Στέκεται

Περιγραφή διαρρηκτικών εργαλείων: Πίσα, Ξαπλωμένο, Πεταλούδα

Περιγραφή κλειδαριάς: Μαύρη Καρδιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ