Το έγκλημα πάθους που συγκλόνισε τον Πύργο – Ο 42χρονος οικογενειάρχης, σκότωσε την έγκυο πρώην ερωμένη του και αυτοκτόνησε

Προγραμματισμός

Πύργος 1980. Μια ιστορία αγάπης και πάθους που εξαιτίας της παθολογικής ζήλιας του δράστη, κατέληξε σε τραγωδία. Όλα συνέβησαν στις 3 Μαΐου στις 6 το πρωί, ξημερώματα Σαββάτου.

Η 23χρονη πρώην σύντροφός του, παντρεμένη με δύο παιδιά και έγκυος στο τρίτο, είχε μείνει για ένα διάστημα στους συγγενείς της στο Επιτάλιο, ένα χωριό του νομού Ηλείας. Ο επίσης έγγαμος δράστης είχε πληροφορηθεί την επιστροφή της και με το μυαλό του θολωμένο σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης, χτύπησε την πόρτα της πρώην αγαπημένης του και ζήτησε εξηγήσεις για την περίοδο που τον παράτησε, ενώ βρίσκονταν μαζί για περίπου πέντε μήνες.

Η γνωριμία τους λέγεται ότι άρχισε από τότε που το θύμα μαζί με τον σύζυγό της, δούλευαν στο εργοστάσιο παραγωγής τσιμεντοκολόνων που διατηρούσε. Μόλις άκουσε το χτύπημα της πόρτας, έντρομη, άνοιξε το παράθυρο και πήγε στη γειτόνισσά της. Της ζήτησε να πάρει τα παιδιά της εξαιτίας του φόβου ότι ο πρώην εραστής της θα μπορούσε να τα βλάψει.

Ο 42χρονος βιοτέχνης όμως, εισέβαλε από το ανοιχτό παράθυρο και την κυνήγησε. Ενώ έτρεχε προσπαθώντας να ξεφύγει σκόνταψε στο σύρμα περίφραξης της αυλής και έπεσε κάτω. Τότε ο δολοφόνος την πυροβόλησε δύο φορές στην καρδιά. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, έβαλε το περίστροφο στο στήθος του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Όμως δεν το έκανε.

Φωτογραφία από το σημείο που διαπράχθηκε το έγκλημα. Πίσω από την αυλή διακρίνεται η πόρτα που προσπάθησε να ξεφύγει η νεαρή κοπέλα από το θύτη και πρώην αγαπημένο της (Εφημερίδα «Βραδυνή», 3/5/1980).

Η γειτόνισσα είδε όλη τη σκηνή του εγκλήματος ανίκανη να αντιδράσει. Ο σύζυγος του θύματος έλειπε στη δουλειά του, καθώς εργαζόταν ως υπάλληλος στον ΟΣΕ. Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας του ο δράστης, γύρισε κανονικά στο σπίτι του, κοιμήθηκε ήσυχος και στις 5:30 το πρωί που ξύπνησε, φόρεσε τα καλά του ρούχα και της δικαιολογήθηκε πως έπρεπε να φύγει επειγόντως στην Αθήνα να τον δει γιατρός γιατί υπέφερε από άσθμα.

Όπως ανέφερε και η εφημερίδα «Βραδυνή»: «Τρεις σφαίρες σφράγισαν το σαρωτικό δράμα. Δύο για την ωραία Σοφία και μια για τον παθολογικά ζηλότυπο Μ..».

Ο δολοφόνος αυτή τη φορά δεν αστόχησε καθώς αυτοπυροβολήθηκε.

Φωτογραφία από το ρεπορτάζ του στυγερού εγκλήματος (Εφημερίδα «Το Βήμα, 3/5/1980)

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ