Περίεργη υπόθεση: Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε για έκρηξη βόμβας στα δικαστήρια από… ανάρτηση αντιεξουσιαστών

Μια περίεργη υπόθεση προέκυψε από κείμενο αντιεξουσιαστών με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για έκρηξη βόμβας στην Ευελπίδων την οποία η ΕΛ.ΑΣ… δεν γνώριζε.

Η ομάδα «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου / FAI-FRI» με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση «ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού στην πίσω πλευρά της Ευελπίδων» τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

«Ετοιμάζουμε το ψυχρό μας μίσος και την περίτρανή μας απέχθεια σε δοχεία με μπαρούτι, κι ένα ρολόι που μετράει ανάποδα απ’ ότι ο χρόνος σας» γράφουν και υποστηρίζουν ότι τα ξημερώματα Σαββάτου 24 Μαρτίου 2018 τοποθέτησαν «σε φυλάκιο στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων της Ευελπίδων, ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής έντασης, με σχεδόν μισό κιλό μαύρο μπαρούτι».

Ισχυρίζονται επίσης ότι «γνωρίζουμε πως ο μηχανισμός μας λειτούργησε επιτυχώς, καθώς, ενώ ήδη είχαμε απομακρυνθεί αρκετά απ’ το σημείο, ακούσαμε τον ήχο της έκρηξης, ακριβώς στον χρόνο όπου είχαμε ρυθμίσει το ρολόι και την είχαμε υπολογίσει να πραγματοποιηθεί. Δε γνωρίζουμε όμως τα υλικά της αποτελέσματα, καθώς η ενέργειά μας αποσιωπήθηκε από τα καθεστωτικά».

Οι συντάκτες της ανάρτησης λένε επίσης ότι η συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια “αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς Γιαγτζόγλου, Ντάλιο, Ρωμανό, Πολίτη, Χαρίση, Γ. Τσάκαλο αλλά και τις εκκενώσεις κτιρίων υπό κατάληψη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο.”

Ωστόσο, η ΕΛΑΣ δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό καθώς δεν υπάρχει αναφορά για έκρηξη βόμβας στην Ευελπίδων. Η αστυνομία ενημερώθηκε για την ενέργεια από την ανάρτηση ανάληψης ευθύνης. Κλιμάκιο μετέβη στην περιοχή προς αναζήτηση υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ