Ισόβια στον 30χρονο που σκότωσε τη γιαγιά του με σφυρί για…μία τηλεόραση

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου τον εγγονό της 69χρονης, ο οποίος κατηγορούνταν ότι μαζί με την ετεροθαλή αδελφή του, σκότωσε την άτυχη γυναίκα χτυπώντας τη με σφυρί στο πρόσωπο για να της κλέψουν την τηλεόραση και μετρητά.

Ο 30χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και για ληστεία σε βάρος της άτυχης ηλικιωμένης, τον Νοέμβριο του 2014 μέσα στο σπίτι της.

Για το πρώτο αδίκημα καταδικάστηκε σε ισόβια και για το δεύτερο σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο άνδρας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι του είχε διοριστεί αυτεπάγγελτα συνήγορος υπεράσπισης, με αποτέλεσμα να δικαστεί ερήμην.

Μετά την ετυμηγορία, η οποία δέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο 30χρονος θα εντοπιστεί και θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Η πολύκροτη υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου ύστερα από αναίρεση που έγινε από τον Άρειο Πάγο στην απόφαση που είχε λάβει πριν από περίπου δύο χρόνια το αντίστοιχο δικαστήριο στην Κω και έκρινε αθώο τον 30χρονο. Τότε, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε κρίνει ομόφωνα ένοχη χωρίς ελαφρυντικά την 31χρονη -τότε- εγγονή της αδικοχαμένης γυναίκας, επιβάλλοντας της ισόβια, ενώ είχε κρίνει αθώο για την ανθρωποκτονία τον αδελφό της.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ