Σταματήστε να πετάτε τα φακελάκια τσαγιού – Δεν φαντάζεστε που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε

Φτιάχνετε το τσάι σας και μετά πετάτε τα φακελάκια στα σκουπίδια; Σταματήστε να το κάνετε γιατί η χρήση τους δεν σταματά εδώ. Έχουν ακόμα πολλά να σας προσφέρουν.

Δείτε μερικές από αυτές τις μοναδικές τους εφαρμογές:

1. Αφαιρέστε την δυσοσμία από τα παπούτσια σας, απλά βάζοντας ένα χρησιμοποιημένο σακουλάκι τσαγιού μέσα σε αυτά. Φροντίστε μόνο να έχει στραγγίξει καλά και να είναι απλά νωπό.

2. Τα φακελάκια από το τσάι που φτιάξατε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κρύες κομπρέσες. Αμέσως μετά το τσάι, κρατήστε τα κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και βάλτε τα ως κομπρέσα/επίθεμα σε όποιο σημείο του δέρματός σας έχετε προβλήματα, ερεθισμούς, ακόμα και μελανιές. Είναι επίσης αποτελεσματικό κόλπο για τσιμπήματα, μικροεκδορές και φλεγμονή.

3. Τα παλιά, χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέτρο πρόληψης και αντιμετώπισης απέναντι σε έντομα, ζωύφια και τρωκτικά. Τοποθετήστε τα φακελάκια σε σημεία που γνωρίζετε ήδη ότι υπάρχουν τέτοια ζωύφια και θα δείτε ότι οι… εμφανίσεις τους θα μειωθούν αισθητά.

4. Τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού απορροφούν δυσάρεστες οσμές. Μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε ανοιχτά σακουλάκια στο ψυγείο σας, για να ξεφορτωθείτε τυχόν δυσοσμία.

5. Μπορείτε να ρίξετε μερικά από αυτά τα σακουλάκια μέσα στο νερό στο οποίο έχετε αφήσει τα πιάτα να μουλιάσουν προτού τα πλύνετε. Θα δείτε ότι θα σας είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσετε τα κολλημένα λίπη.

6. Βάλτε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια στο ψυγείο για 15 λεπτά και στη συνέχεια εφαρμόστε τα σαν κομπρέσες στα μάτια σας, για να αναζωογονήσετε το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής και να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους και την όψη κόπωσης.ΠΗΓΗ: businessinsider.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ