Κατάληψη από φοιτητές και αναπληρωτές στο υπουργείο Παιδείας – ΦΩΤΟ – BINTEO

Σε κατάληψη του υπουργείου Παιδείας προχώρησαν εκπαιδευτικοί σύλλογοι και φοιτητές και δηλώνουν, ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν κατέβει στο αμφιθέατρο που βρίσκονται αυτή την ώρα ο υπουργός Παιδείας.

Μέχρι αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη συνέλευση των φοιτητικών συλλόγων στο κεντρικό αμφιθέατρο του ισογείου, για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Εν τω μεταξύ άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν αντιπροσωπείες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ με τον Κώστα Γαβρόγλου, καθώς, όπως ανέφεραν, ο υπουργός Παιδείας δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις για τον αριθμό των μόνιμων προσλήψεων για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών και στη Θεσσαλονίκη

«Μόνιμες» και «σταθερές» θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση και «μαζικούς και μόνιμους διορισμούς» αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε ειδική αγωγή, καθώς και άλλα θεσμικά αιτήματα, διατύπωσαν εκπαιδευτικοί, από τη Θεσσαλονίκη και από άλλους νομούς της Μακεδονίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος – με κάλεσμα των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών τους (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ), των σωματείων και των συλλόγων τους- δάσκαλοι, καθηγητές, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και σε ένδειξη συμπαράστασης, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, συλλογικότητες, κ.ά.

Οι εκπαιδευτικοί έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους, επί της οδού Τσιμισκή, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το ΥΜΑΘ, όπου ανήρτησαν πανό στα κάγκελα της εξωτερικής περίφραξης, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.

Πηγή ΦΩΤΟ :ΑΠΕ

Πηγή βίντεο: ALFAVITA /thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ