Είχαν ρημάξει τους μετασχηματιστές της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. – Έφευγαν από την Αθήνα και λεηλατούσαν τη Βοιωτία – ΦΩΤΟ

Περισσότερες από 140 κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. με τη ζημιά στον Οργανισμό να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ είχε διαπράξει μια σπείρα αλλοδαπών που δρούσε σε διάφορες περιοχές στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στις Ερυθρές Αττικής.

Από την αστυνομία έχουν συλληφθεί δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 27 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και ενός ακόμη 32χρονου ομοεθνούς συνεργού τους που ταυτοποιήθηκε, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.

Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται, το χρονικό διάστημα από 01-01-2018 έως και 13-03-2018, στη διάπραξη συνολικά 146 κλοπών μετασχηματιστών, στις περιοχές της Τανάγρας, Άρματος, Ακραιφνίου, Ασωπίας, Βαγίων, Ελαιώνα, Ελλοπίας, Θεσπιών, Θήβας, Καλλιθέας, Καπαρελλίου, Κάστρου, Κόκκινου, Λουτουφίου, Μαυρομματίου, Μουρικίου, Νεοχωρακίου, Πλατανακίου και Υπάτου Βοιωτίας, της Ριτσώνας Ευβοίας καθώς και στις Ερυθρές Αττικής.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της σπείρας, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, ανά περίπτωση, μετέβαιναν με αυτοκίνητα από περιοχή της Αττικής που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο, σε αγροτικές περιοχές κυρίως της Βοιωτίας, όπου με εξειδικευμένη μεθοδολογία προέβαιναν στην κοπή μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Θηβών και Χαλκίδας, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους τα χάλκινα πηνία, τα οποία ακολούθως πωλούσαν σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης περιοχών της Αττικής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ