Στα χέρια της αστυνομίας οι ληστές που σκορπούσαν τον τρόμο στην Ακρόπολη

Πλήρωμα της ομάδας ΔΙΑΣ, ανταποκρίθηκε σε σήμα για νέες απόπειρες ληστείας και ληστείες σε βάρος πολιτών στην περιοχή της Ακρόπολης. Οι αστυνομικοί μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τρία ύποπτα άτομα από το Πακιστάν, τα οποία καταδίωξαν και κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο από αυτούς, οι οποίοι υποδείχτηκαν και αναγνωρίστηκαν ως οι δράστες ληστείας 4 κινητών τηλεφώνων και 50 ευρώ, από Έλληνες διερχόμενους πολίτες.

Όπως σημειώνεται, στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών που παραδόθηκαν, προέκυψαν στοιχεία για τη συμμετοχή τους σε τουλάχιστον 3 ακόμη εγκληματικές ενέργειες, ενώ εξακολουθούν να γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων συνεργών τους.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που τους βαραίνουν είναι και αυτή από το βράδυ του Σαββάτου, όταν μία ομάδα δέκα ατόμων προχώρησαν σε επίθεση εναντίον μίας παρέας έξι νεαρών αγοριών και κοριτσιών, στην περιοχή του Φιλοπάππου. Οι δράστες δεν δίστασαν ακόμη να μαχαιρώσουν και έναν 19χρονο ο οποίος προσπάθησε να απωθήσει τους δράστες, ωστόσο χτυπήθηκε, και νοσηλεύεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στους αστυνομικούς, οι δράστες ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί και απειλητικοί.

«Μας φώναζαν και μας απειλούσαν», είχε πει στους αστυνομικούς το ένα από τα θύματα.

Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής, ένα ζευγάρι δέχτηκε επίθεση στη Ρωμαϊκή αγορά στο Μοναστηράκι. Οι δύο τουρίστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο ληστές που υπό την απειλή μαχαιριού τους ζήτησαν χρήματα. Όταν ο 23χρονος προσπάθησε να αντισταθεί, του επιτέθηκαν με μανία και άρχισαν να τον ξυλοφορτώνουν, κλέβοντας τελικά τα χρήματα τόσο του ίδιου, όσο και της 19χρονης συντρόφου του.Πηγή πληροφοριών: bloko.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ