Επεισόδια έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας – Τρεις τραυματίες – ΦΩΤΟ

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, επί της Καποδιστρίου 18, στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Λαϊκής Ενότητας Ενότητας και του κινήματος «Δεν πληρώνω» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.Όπως δήλωσε στο enikos.gr ο Δημήτρης Στρατούλης, τα αίματα άναψαν όταν η αστυνομία είπε στους διαδηλωτές ότι στο συμβολαιογραφείο θα έπρεπε να ανέβουν μόνο ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Εκείνοι αρνήθηκαν καθώς είχαν ζητήσει να ανέβει αντιπροσωπεία, που θα περιελάμβανε οπωσδήποτε κάποιο μέλος από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο όταν ένας ένοικος της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το γραφείο, θέλησε να μπει σε αυτήν και εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Τότε, όπως αναφέρει ο κ. Στρατούλης, προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και στους αστυνομικούς, που άρχισαν να απωθούν τους διαδηλωτές. Χρειάστηκε να κατέβει η γυναίκα του ενοίκου προκειμένου να πείσει τους αστυνομικούς ότι ο άντρας της όντως μένει στην πολυκατοικία και έτσι του επετράπη η είσοδος.

Λίγη ώρα αργότερα όμως τα επεισόδια γενικεύθηκαν καθώς όπως καταγγέλλει στο enikos.gr ο Ηλίας Παπαδόπουλος, μέλος του “Κινήματος κατά των πλειστηριασμών” οι αστυνομικές δυνάμεις απωθούσαν με τις ασπίδες τους όσους προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το κτίριο. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές οι άνδρες των ΜΑΤ άρχισαν να χτυπάνε αδιακρίτως και μάλιστα έκαναν χρήση χημικών.

Έχουν τραυματιστεί 3 άτομα, τα δύο είναι μέλη της ΛΑΕ που μεταφέρθηκαν στο Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα και μια γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Δείτε τις φωτογραφίες του ΑΠΕ

Πηγή φωτο: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ