Καμμένος: Θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – ΒΙΝΤΕΟ

Δήλωση για τις εξελίξεις στην υπόθεση σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές, έκανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, Πάνος Καμμένος, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.

«Στην επικοινωνία μου με την κυρία Μογκερίνι σήμερα, στο συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προ ημερησίας διάταξης θα θέσω το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων, των δύο Ευρωπαίων στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία. Η σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών από την Τουρκία σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο, το οποίο συνήθως λυνόταν δια της διαπραγμάτευσης μεταξύ των διοικητών, έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας, καθώς με την άρνησή του εισαγγελέα, οι δύο στρατιωτικοί θα παραμείνουν στην Τουρκία μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά στο προξενείο», δήλωσε ο κ. Καμμένος και προσέθεσε:

«Είναι θέμα το οποίο απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών. Ακολουθώντας στίγματα, τα οποία κατ’ αυτούς θα οδηγούσαν σε διακινητές και σε παράνομους μετανάστες οι οποίοι θα έμπαιναν στη χώρα από εκείνο το σημείο, πέρασαν στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα, και εκεί συνελήφθησαν. Είναι θέμα το οποίο αφορά και τη σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας. Μετά το πέρας της συνόδου υπουργών, θα ενημερωθεί και η αναπληρωτής γραμματέας του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι ένα μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται δια της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο ενόπλων δυνάμεων».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ