Ανοίγει ξανά ο φάκελος του Παντελή Παντελίδη

Δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, δεν έχει γραφτεί ακόμα ο επίλογος της τραγικής ιστορίας καθώς οι εξελίξεις τόσο σχετικά με το τροχαίο αλλά όσο και με την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας ακόμα “τρέχουν”.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Έθνος της Κυριακής, μετά την προσφυγή της οικογένειας του Παντελίδη κατά της απόφασης του εισαγγελέα Πρωτοδικών που έστειλε την υπόθεση στο αρχείο για το ποιος οδηγούσε το μοιραίο τζιπ το βράδυ του τροχαίου δυστυχήματος, ο φάκελος ανοίγει ξανά. Ο αντιεισαγγελέας Εφετών, Σοφοκλής Λογοθέτης, θα κληθεί να μελετήσει τις νέες αιτιάσεις της οικογένειας του αδικοχαμένου τραγουδιστή.

Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η υπόθεση αναμένεται να λάβει άλλη τροπή ως προς το σκέλος της έρευνας προκειμένου να έχουν εξαντληθεί όλα τα πρόσφορα αποδεικτικά μέσα και να υπάρχει στη διάθεση των Αρχών κάθε στοιχείο για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ. Στην προσφυγή που σύμφωνα με πηγή του Εφετείου αριθμεί 100 σελίδες, η πλευρά της οικογένειας φέρεται να σημειώνει τις ελλείψεις που κατά τη γνώμη της υπάρχουν στον φάκελο αλλά και τις αντιφάσεις που θεωρεί ότι υφίστανται στη διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών που έστειλε την υπόθεση στο αρχείο.

Δικαστικοί κύκλοι σχολιάζουν στην εφημερίδα ότι “όπλο” στα χέρια της οικογένειας του αδικοχαμένου τραγουδιστή ως προς το κομμάτι της έρευνας και των ενδεχόμενων παραλείψεων θα μπορούσε να αποτελέσει η πρόσφατη καταδίκη της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση Τσαλικίδη, στην οποία κρίθηκε ότι οι ελληνικές Αρχές βιάστηκαν να κλείσουν την υπόθεση χωρίς να διενεργήσουν επαρκή έρευνα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διευκρινίζει ότι “η έρευνα θα πρέπει, καταρχήν, να είναι ικανή να οδηγήσει στην απόδειξη των γεγονότων της υπόθεσης”, ενώ σχολιάζει ότι “στα πλαίσια αυτά η Εισαγγελία υποχρεούται να δίνει απαντήσεις πλήρως αιτιολογημένες για ποιο λόγο δεν δέχεται να προβεί σε συγκεκριμένες έρευνες που ζητούνται από τους ενδιαφερομένους ή δεν ακολουθεί τα πορίσματα ερευνών που έχουν διεξαχθεί ακόμη και από την οικογένεια, για ποιο λόγο επιλέγει ένα είδος έρευνας ή αποκλείει άλλο είδος”.

Κατά συνέπεια, εκεί ίσως ενταχθούν αιτήματα της οικογένειας Παντελίδη σχετικά με τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης μηχανολόγου μηχανικού ή ακόμα και καταθέσεων που δεν δόθηκαν στο προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το ζήτημα υποκλοπής ακυκλοφόρητων τραγουδιών και προσωπικών δεδομένων από τους λογαριασμούς του Παντελή Παντελίδη. Η έρευνα έχει προχωρήσει καθώς έχει κατατεθεί πρόταση εισαγγελέα για την υπόθεση και εκκρεμεί το σχετικό βούλευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί στοιχεία που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία είχε ξεκινήσει να ερευνάται και από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Πηγή πληροφοριών: Έθνος της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ