Η Βόζεμπεργκ και ο Καπερνάρος στον Realfm 97,8 για την προστασία των μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis

Στο νομικό κομμάτι της διαδικασίας που αφορά στην υπόθεση Novartis και το νομικό πλαίσιο που διέπει τις μαρτυρίες αναφέρθηκαν η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

“Εγώ αποκάλεσα τους μάρτυρες υπό προστασίαν, μάρτυρες ‘συναλλαγής’. Διότι από αυτά που έχουν δει τον δημόσιο διάλογο τις τελευταίες δύο – τρεις μέρες, εγώ παίρνω ως αληθή τα λόγια του κ. Πολάκη… Προκειμένου να χαρακτηριστούν προστατευόμενοι ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος θα έπρεπε προηγουμένως να υπάρχει και η έγκριση από την αντιεισαγγελέα ή τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αυτό δεν υπάρχει από ότι με πληροφόρησαν. Σε αυτή την περίπτωση η άποψη μου η νομική είναι ότι οι καταθέσεις τους υπάρχουν, άρα θα πρέπει να αποκαλυφθεί και η αληθινή ταυτότητά τους” είπε μεταξύ άλλων η κ. Βόζεμπεργκ και σημείωσε:

“Μπορεί να κριθεί ότι πλέον δεν τυγχάνουν προστασίας και με εισαγγελική πάλι πρωτοβουλία να ανακληθεί η προστασία”.

“Όπως ήταν και επί Siemens και που δεν τόλμησε η ελληνική κυβέρνηση να κάνει αγωγή, όπως τόλμησε και η Αμερική, η Νορβηγία ακόμα και η Νιγηρία και αποζημιώθηκαν από την Siemens… Το ελληνικό Δημόσιο το οποίο εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομικών, εάν δεν τολμήσει να το κάνει πάει να πει ότι κάτι τρέχει. Όταν βγαίνουν και λένε, ότι η ζημία του κράτους είναι τόσα δισ., όλο αυτό το θέμα γίνεται μία αγωγή και κατατίθεται στο Πρωτοδικείο της Αθήνας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καπερνάρος και πρόσθεσε:

“Πρέπει να αποσαφηνιστεί ποιος διέταξε αυτόν τον τρόπο της εξετάσεως των προστατευομένων μαρτύρων”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ