Το συγκλονιστικό ξέσπασμα της μητέρας του 20χρονου φοιτητή που είχε δολοφονηθεί στην Πεντέλη

Με την επιβολή της ποινής της ισόβιας κάθειρξης στον 23χρονο Ιωσήφ Ριτζάκη έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα, τον Μάρτιο του 2014 στην Πεντέλη.

Η έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά, «κλείνοντας» με αυτόν τον τρόπο τη βεντέτα που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στις οικογένειες του θύτη και του θύματος και ώθησε σε εντάσεις κατά την ακροαματική διαδικασία.

Κι αυτό καθώς, 14 μήνες μετά το στυγερό έγκλημα με θύμα τον γιο του, ο πατέρας του άτυχου φοιτητή Παναγιώτης Γαλαζούλας, είχε εκδικηθεί σκοτώνοντας εν ψυχρώ με πέντε σφαίρες τον πατέρα του δράστη Μανούσο Ριτζάκη.

«Η ελληνική Δικαιοσύνη έκανε σωστά τη δουλειά της. Ο Ιωσήφ Ριτζάκης έστειλε το παιδί μου στο χώμα. Την ίδια μέρα πέθανε ο πατέρας του, πέθανα κι εγώ», δήλωσε η μητέρα του 20χρονου θύματος μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Αν και η ποινή ανακοινώθηκε σε ήρεμο κλίμα, η έξοδος του κατηγορούμενου από το δικαστήριο συνοδεύτηκε με φωνές, κατάρες και βρισιές από τους συγγενείς του θύματος, που βρίσκονταν από το πρωί στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα. Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορουμένου, κάνοντας λόγο για οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του 20χρονου φοιτητή.

«Εκείνη τη μέρα ο θανών βρέθηκε στην πλατεία στα Γλυκά Νερά με τον κατηγορούμενο. Ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα με το θύμα αναφορικά με την εμπορία ναρκωτικών. Αφού επιθεώρησε τον οπλισμό που είχε στο αυτοκίνητό του, οδήγησε το θύμα σε απόμερη δασική περιοχή με σκοπό να μιλήσουν και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Η κουβέντα τους μάλλον όμως ξέφυγε και ήρθαν σε αντιπαράθεση και για τον λόγο αυτόν τον σκότωσε. Έκρυψε, επίσης, το όπλο για να μην μπορεί να γίνει η ταύτιση με το πρόσωπό του και για τον λόγο αυτόν πήρε το κινητό του θύματος. Η τακτική του κατηγορούμενου μαρτυρά ότι είχε καταστρώσει σχέδιο. Ήταν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το εμπόριο ναρκωτικών που εμπορεύονταν και οι δύο», ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, περιγράφοντας όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ που έχασε τη ζωή του ο Θοδωρής Γαλαζούλας.

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ