Ο Αμβρόσιος καλεί σε ξεσηκωμό για τη Μακεδονία – Κάνει… δώρο τα μεταφορικά για το συλλαλητήριο

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, σε νέο του μήνυμα στο προσωπικό του ιστολόγιο, καλεί τους πιστούς σε ξεσηκωμό για τη Μακεδονία και τους κάνει δώρο τα μεταφορικά με πούλμαν, για το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα γράφει:

«Αδελφοί μου, η Μακεδονία είναι Ελλάδα! Ένα κομμάτι της Ελλάδας χάνεται! Ξυπνήστε! Ξεσηκωθείτε! Υψώστε τη φωνή σας! Υψώστε τη γροθιά σας! Ελλάτε μαζί μας στην Αθήνα! Ελάτε μαζί μας δωρεάν! Σας προσφέρουμε το πούλμαν. Αδελφοί μου, ελάτε λοιπόν την Κυριακή 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ, στις 10 π.μ. για να ταξιδεύσουμε στην Αθήνα. Ελάτε, για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στην Αθήνα! Ελάτε, για να ενώσουμε τις φωνές μας με τον Ελληνικό Λαό! Ελάτε, για να υψώσουμε ΤΗ ΓΡΟΘΙΑ ΜΑΣ! Ελάτε, για να υπερασπισθούμε την ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!”.

Στην ίδια ανάρτηση ο Αμβρόσιος προσυπογράφει τις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη σύμφωνα με τις οποίες: «Όταν φοβάσαι τα πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου και όταν -ακόμα χειρότερα- την ξεπουλάς, αυτό είναι ραγιαδισμός. Όταν δεν φοβάσαι να πεις, ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός. Είναι πατριωτισμός. Μείνετε πιστοί στην εθνική γραμμή του 1992. Όνομα χωρίς τον όρο Μακεδονία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ