Παρόμοια περιστατικά, με αφορμή τη σύλληψη του Στέλιου Διονυσίου, καταγγέλλει στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών ΝΑ Αττικής

“Συνεχώς υπάρχουν περιστατικά, παρόμοια με αυτό που συνέβη με τον κ. Στέλιο Διονυσίου“, καταγγέλλει στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

“Οι Έλληνες αστυνομικοί συχνά πυκνά, αντιμετωπίζουν τέτοιες συμπεριφορές, ειδικά από αναγνωρίσιμους κυρίες και κυρίους, οι οποίοι θεωρούν ότι η αναγνωρισιμότητα τους, τους δίνει και την εξουσία να παραβιάζουν νόμους και κανόνες. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όχι μόνο δεν έχουν αυτή την εξουσία αλλά από το γεγονός και μόνο ότι είναι αναγνωρίσιμοι έχουν μία παραπάνω υποχρέωση να προσέχουν ιδιαίτερα τη συμπεριφορά τους διότι εκτίθενται ανεπανόρθωτα και δίνουν και το κακό παράδειγμα σ’ αυτούς που τους θαυμάζουν και τους ακολουθούν”, δήλωσε στο enikos.gr o κ. Καλλιακμάνης”.

Μάλιστα, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, υπενθυμίζει το πρόσφατο περιστατικό με την ηθοποιό Τζένη Ιωακειμίδου, η οποία διαπληκτίστηκε με αστυνομικούς οι οποίοι την σταμάτησαν για υπερβολική ταχύτητα. “Είχε δηλώσει και εκείνη ότι πάει τον γιο της στο νοσοκομείο. Έτρεχε με 140χλμ. την ώρα και πέρασε και με κόκκινο. Βέβαια, ο δρόμος που ακολουθούσε δεν είχε καμία σχέση με το νοσοκομείο”, αναφέρει ο κ. Καλλιακμάνης.

Αλλά και στην οδό Ακαδημίας, πριν λίγες ημέρες, άνδρας που οδηγούσε πολυτελές όχημα και είχε περάσει με κόκκινο, επίσης, υπενθυμίζει στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, βγήκε από το όχημά του και ζήτησε τα… ρέστα από τους αστυνομικούς επειδή τον σταμάτησαν.

Σύμφωνα πάντως με πηγές του enikos.gr, το αδίκημα της σωματικής βλάβης σε άτομο το οποίο εκτελεί δημόσια υπηρεσία, όπως ο αστυνομικός υπάλληλος, είναι αυτεπάγγελτο και μάλιστα, εάν στο δικαστήριο αποδειχθεί ότι επρόκειτο για επικίνδυνη σωματική βλάβη, δηλαδή θα μπορούσε να επιφέρει σοβαρό τραυματισμό, επισείει ποινή φυλάκισης.

Στην περίπτωση του Στέλιου Διονυσίου, ο γνωστός τραγουδιστής αρνείται ότι τραυμάτισε με τον οποιονδήποτε τρόπο τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, στο περιστατικό, μάρτυρας υπήρξε και δόκιμος αστυνομικός, με τον οποίο αρχικά ξεκίνησε ο διαπληκτισμός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ