Φάκελος γραφειοκρατία – Καταγγελίες αναγνωστών

Τον παραλογισμό της γραφειοκρατίας του ελληνικού δημοσίου ανέδειξαν καταγγελίες που έγιναν στο enikos.gr, στον απόηχο των δηλώσεων της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη ότι στο τέλος του 2018 θα προχωρήσει υποχρεωτικά η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις που περιέγραψαν, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή, εκπρόσωποι από τον χώρο των δημόσιων νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κατσαφαρέα που ασχολείται εδώ και χρόνια με τις προμήθειες στα δημόσια νοσοκομεία ,για να ολοκληρωθεί μια παραγγελία για προμήθεια νοσοκομείων μπορεί να χρειαστούν ακόμη και 15 ημέρες.

« Η παραγγελία για προμήθεια νοσοκομείων μέχρι να ολοκληρωθεί χρειάζεται 10 -15 ημέρες .Αυτό συμβαίνει γιατί δεν γίνονται μεγάλοι διαγωνισμοί. .Νομίζω ότι μόνο με ηλεκτρονικές διαδικασίες μπορεί να καταπολεμηθεί και με κατάλληλο προσωπικό.Ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα που θα έχουν διασύνδεση με όλα τα νοσοκομεία.Οι ηλεκτρονικές διαδικασίες θα βοηθήσουν στο να μειωθεί στο ένα πέμπτο η ολοκλήρωση μιας παραγγελίας.Αυτή τη στιγμή η παραγγελία γίνεται χειρόγραφα από το αντίστοιχο τμήμα που χρειάζεται. Ακολουθούν η οικονομική έγκριση,η ανάρτηση στη Διαύγεια η υποβολή προσφορών στο πρωτόκολλο και μια σειρά άλλων διαδικασιών μέχρις ότου ολοκληρωθεί. Οι ηλεκτρονικές διαδικασίες είναι αυτές που θα επιλύσουν το πρόβλημα της γραφειοκρατίας» δήλωσε ο κ.Κατσαφαρέας.Ακούστε το ηχητικό

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ Βαγγέλης Θεοδωρίδης αποκάλυψε ότι για να μεταφερθεί η αλληλογραφία από το ένα υποκατάστημα του ΕΦΚΑ σ΄ένα άλλο χρειάζονται ακόμη και 10 ημέρες.

«Η κατάσταση με τη λειτουργία του ΕΦΚΑ είναι ακόμα χειρότερη εδώ και 13 μήνες. Πριν από την ενοποίηση για την αλληλογραφία ,περνούσε υπηρεσιακό αυτοκίνητο και έπαιρνε αλληλογραφία δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.Πλέον περνάει μια φορά στις 10 ημέρες γιατί δεν υπάρχει βενζίνη για την κυκλοφορία των οχημάτων. Για να πάει η αλληλογραφία από το Πατήσια στα Σπάτα θα πρέπει να περάσει μια φορά στις 10 ημέρες το υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Ακόμη και η επικοινωνία γίνεται με τους πολίτες γίνεται με το ταχυδρομείο.Εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε ,αρκεί να υπάρξει βούληση».

Ακούστε το ηχητικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ