Αποκάλυψη από τον γενικό διευθυντή της ΕΡΤ3: Δέχομαι ρατσιστικές επιθέσεις μετά το συλλαλητήριο

«Μετά την Κυριακή δέχομαι ρατσιστικές επιθέσεις», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 Αλέξανδρος Κάντερ-Μπαξ αναφερόμενος στην κριτική που γίνεται για την κάλυψη του συλλαλητηρίου την Κυριακή για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 σημείωσε ότι «με αφορμή το συλλαλητήριο έχω γίνει αποδέκτης ρατσιστικής βίας μετά την Κυριακή, δεν ξέρω πόση σημασία έχει για το άτομό μου, αλλά η υποκίνηση της ρατσιστικής βίας διώκεται από την Δικαιοσύνη».

«Θα μιλήσω για πρώτη και τελευταία φορά για το πρόσωπό μου, ώστε να ξέρει ο κόσμος ποιος είναι ο “πακιστανός” Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3, τον οποίο στοχοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα και τα ραδιόφωνα. Κατάγομαι από το Μπαγκλαντές, ζω 35 χρόνια στην Ελλάδα και είμαι Έλληνας Πολίτης», είπε ακόμη ο κ. Καντέρ-Μπαξ.

«Ζω και εργάζομαι 35 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και το συναντώ πρώτη φορά αυτό», συμπλήρωσε και επισήμανε: «Άραγε αυτοί που με στοχοποιούν ως “πακιστανό” ξέρουν ποια είναι η πρώτη πρωτεύουσα της Μακεδονίας; Έχουν πάει στην Πέλλα ή στο Δίον, στη Βεργίνα, στη Σχολή του Αριστοτέλη όπου διδάχθηκε ο Αλέξανδρος; Ξέρετε ότι ο «πακιστανός» έχει κάνει πλήθος ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ και έχει κατέβει αμέτρητες φορές σε μακεδονικούς τάφους για να αναδείξει τις αρχαιότητες της Μακεδονίας και την ιστορία της;».

Απαντώτας στο θόρυβο που δημιουργήθηκε για την έλλειψη ζωντανής κάλυψης του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και την κριτική που επικεντρώθηκε στην ΕΡΤ ανέφερε: «Τα βέλη πέφτουν πάνω μας, στην ΕΡΤ 3, γιατί δεν μεταδώσαμε ζωντανά όλο το συλλαλητήριο. Είναι ένας μεγάλος οργανισμός η ΕΡΤ, συνεργαζόμαστε και παίρνουμε αποφάσεις δημοκρατικά και συντεταγμένα για τα μεγάλα γεγονότα. Η ΕΡΤ κατά πάγια τακτική δεν κάνει ποτέ ζωντανές μεταδόσεις συλλαλητηρίων, αλλά δίνει χρόνο από τις Ειδήσεις και τις εκπομπές της. Σε όλα τα δελτία των καναλιών της ΕΡΤ το συλλαλητήριο ήταν το πρώτο σε χρόνο, αλλά λιθοβολούν την ΕΡΤ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ