Θερμό επεισόδιο στα Ίμια μεταξύ της κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και τουρκικού σκάφους – Τι λέει το ΓΕΝ

“Ακούμπησαν” για να μην χρησιμοποιήσουμε το πιο δραματικό “συγκρούστηκαν” η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και τουρκική ακτοφυλακίδα στα Ίμια.

Γύρω από τις βραχονησίδες έχει ξεκινήσει μέρες τώρα η “ναυμαχία της τσιπούρας”, με ελληνικά και τουρκικά αλιευτικά να προσπαθούν να ψαρέψουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην περιοχή.Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται το γεγονός για να κάνουν επίδειξη δύναμης, όπως ανέφερε το militaire.gr

Σήμερα η κατάσταση ξέφυγε και στην περιοχή εμφανίστηκε η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ. Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, η Κανονιοφόρος “ακούμπησε” με τουρκική ακτοφυλακίδα, χωρίς κανένα από τα δύο σκάφη να υποστούν ζημιές.

Τι είπαν πηγές του ΓΕΝ στο enikos.gr

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΝ στο enikos.gr οι Τούρκοι παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ που περιπολούσε στην περιοχή κατευθύνθηκε στο σημείο και έκανε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την απομάκρυνση του τουρκικού σκάφους.

Σύμφωνα με το ΓΕΝ από λάθος χειρισμούς των τούρκων τα δύο πλοία συγκρούστηκαν δίχως ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ