Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου στον ΑΝΤ1: “Ιερό” όχι στον όρο “Μακεδονία”, όχι στα συλλαλητήρια – ΒΙΝΤΕΟ

«Η Εκκλησία σέβεται και γνωρίζει τους χωριστούς ρόλους της απέναντι στην Πολιτεία, δεν κάνει πολιτική ούτε χαράσσει γραμμή. Είναι γνωστό ότι η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων θέλει να ονομάζεται “Εκκλησία των Σκοπίων”. Δεν μπορεί να υφίσταται ή να αναγνωριστεί άλλη μητρόπολη πέραν αυτών της Ελλαδικής Εκκλησίας που βρίσκονται στην περιοχή της Μακεδονίας. Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου είναι σαφής και περιμένουμε την κατανόηση όλων γι΄ αυτό», δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Μητροπολίτης Δωρόθεος.

Ο Μητροπολίτης Σύρου είπε ότι «η ιεραρχία σήμερα δεν συζήτησε αναφορικά με τα συλλαλητήρια και ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την προσωπική του άποψη, όταν δήλωσε ότι είναι αντίθετος στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία», τονίζοντας ότι ο Αρχιεπίσκοπος δίνει με τον δικό του τρόπο τους αγώνες τους, σημειώνοντας ότι τους κερδίζει.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας είπε ό,τι «η Ιεραρχία της Εκκλησίας δεν έχει δώσει γραμμή στους Μητροπολίτες για την στάση τους» έναντι του εθνικού ζητήματος των Σκοπίων, καταλήγοντας ότι ελπίζει να υπάρξει μια λύση συμφέρουσα για την Ελλάδα και τους πολίτες της.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ