Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ τα ευρήματα από το Εφετείο και το υλικό από κάμερες

Ο κάλυκας από το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησαν εναντίον του αστυνομικού φρουρού του Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να διαφύγουν μετά την τοποθέτηση του ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού, εξετάζεται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται και το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο βρέθηκε καμένο, στην οδό Κουντουριώτου στα Εξάρχεια. Πρόκειται για ένα μικρό βαν, το οποίο χρησιμοποίησαν για την διαφυγή τους και το έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα της οργάνωσης που πραγματοποίησε την επίθεση, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης ή αναφορά στο όνομα, από τον άνθρωπο που έκανε τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν ως πιθανότερη εκδοχή να πρόκειται για την Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), καθώς το σημερινό χτύπημα, έχει ομοιότητες με τις βομβιστικές επιθέσεις σε τράπεζα και στον ΣΕΒ στο Σύνταγμα, καθώς και με τη βομβιστική απόπειρα στο υπουργείο Εργασίας, για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η ΟΛΑ.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν τον αστυνομικό που είδε τους δράστες, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν υλικό από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους βομβιστές πριν και μετά την επίθεση.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ