Μόνο στο enikos.gr: Το ξέσπασμα του νικητή του “Mission” μετά την αθώωσή του για το διπλό φονικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Της Τζίνας Αρβανίτη

Έμεινε 1,5 χρόνο στη φυλακή, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 14 χρόνια κάθειρξη και σήμερα, 6 χρόνια μετά το διπλό φονικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2012 στο χωριό Προφήτης Ηλίας του Ηρακλείου Κρήτης, το δικαστήριο τον αθώωσε ομόφωνα. Ο Στέφανος Κοκολογιάννης, πρώην παίκτης και νικητής του ριάλιτι “Mission”, μιλά αποκλειστικά στο enikos.gr, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον αδελφό του Γιώργο, η ισόβια ποινή του οποίου “έσπασε” σήμερα και δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να αποφυλακιστεί.

Ο ένας εκ των πρωταγωνιστών του φονικού εξομολογείται…

“Ευχαριστώ από τη καρδιά μου την ελληνική δικαιοσύνη. Τόσο εγώ, όσο και η οικογένεια μου, τα αδέλφια μου, ταλαιπωρηθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά τελικά, η αλήθεια βγήκε στην επιφάνεια. Καταλαβαίνω ότι ήταν πολύ δυσδιάκριτο, ποιοι ήταν τα θύματα και ποιοι οι θύτες. Όμως, και ο αδελφός μου, αποδείχθηκε σήμερα ότι αμύνθηκε”, αναφέρει στο enikos.gr o Στέφανος Κοκολογιάννης και συνέχισε περιγράφοντας το φονικό του 2012.

“Ο αδελφός μου είχε κρεοπωλείο. Το απόγευμα εκείνης της ημέρας, για ασήμαντη αφορμή, λογομάχησε μέσω τηλεφώνου με το θύμα (Πρίαμο Ξυδάκη). Το βράδυ, όταν γύρισε ο αδελφός μου από τα πρόβατα και πήγε στο μαγαζί, τον περίμενε εκεί ο Ξυδάκης κρατώντας έναν σιδηρολοστό. Ο Γιώργος προσπάθησε να ξεφύγει, όμως, ο Ξυδάκης, έβγαλε ένα όπλο που είχε επάνω του και τον πυροβόλησε, τραυματίζοντας τον και στα δύο πόδια. Τότε κατέβηκε ο ανιψιός που και ο Ξυδάκης, πυροβόλησε και το παιδί στο λαιμό. Βλέποντας το παιδί του αιμόφυρτο, ο αδελφός μου σύρθηκε ως το αυτοκίνητο του, πήρε την καραμπίνα του και τον πυροβόλησε”, αναφέρει ο Στέφανος Κοκολογιάννης.

Υπενθυμίζουμε, ότι εκτός από τον Πρίαμο Ξυδάκη, νεκρός από σφαίρα που εξοστρακίστηκε έπεσε και ο 64χρονος Μανώλης Σταυρουλάκης, ο οποίος καθότανε σε ένα καφενείο απέναντι από το κρεοπωλείο.

“Όσο για μένα, αποδείχθηκε ότι τα όσα είχε ισχυριστεί ο πατέρας του Ξυδάκη, ήταν όλα ψέματα. Ότι δηλαδή, μετά το φονικό, εγώ και ο άλλος αδελφός μου ο Σπύρος, προσπαθήσαμε να τον σκοτώσουμε. Γι’ αυτό και κατηγορηθήκαμε για απόπειρα ανθρωποκτονίας εμείς, όμως, ευτυχώς, σήμερα έλαμψε η αλήθεια”.

Ο Στέφανος Κοκολογιάννης ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι η βεντέτα συνεχίστηκε, ακόμα και όταν ο αδελφός του και εκείνος ήταν στη φυλακή. “Το 2012 τόσο εγώ όσο και ο αδελφός μου ήμασταν προφυλακισμένοι, έκαψαν τόσο το δικό μου σπίτι, όσο και του Γιώργου. Όλη αυτή η ιστορία, μας άφησε χρέη στη τράπεζα ενός εκατ. ευρώ. Εγώ είμαι πια ελεύθερος να συνεχίσω τη ζωή μου… Ελπίζω και ο αδελφός μου, σύντομα, να βγει από τη φυλακή”, είπε καταλήγοντας στο enikos.gr ο Στέφανος Κοκολογιάννης.

Πάντως, στο άκουσμα των αποφάσεων σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, οι συγγενείς των θυμάτων ήταν αδύνατο να συγκρατήσουν την οργή τους. Η ένταση δεν άργησε να ξεσπάσει, με τους συγγενείς να περιμένουν τους δικαστές στους διαδρόμους. Και όταν τους είδαν, άρχισαν τις κατάρες και τις βρισιές. Μάλιστα, ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη, στρεφόμενος προς τους δικαστές φώναζε «το κρίμα στο λαιμό σου» και αποκαλούσε τους κατηγορούμενους φονιάδες.

Πηγή φωτογραφιών: ekriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ